Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κέικ με σταφίδες και χουρμάδες


Αυτό το κέικ είναι φτιαγμένο στον αρτοπαρασκευαστή, αν θέλετε μπορείτε να το φτιάξετε και να το ψήσετε και στο φούρνο.

Συσκευή:          BM350       BM450       BM250
Βάρος :              500g         500g         500g
Πρόγραμμα:          8              8              7
Χρόνος:             1:22          1:22         1:43

Υλικά
3 αυγά
70 γρ. βούτυρο πολύ μαλακό
1 βανίλια
3 κουτ. σουπ. χυμό πορτοκάλι 
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
125 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. αλεύρι μαλακό
2 1/2 κουτ. γλ. μπείκιν πάουντερ
80 γρ. χουρμάδες χοντροκομμένους
80 γρ. σταφίδες ξανθές
80 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα

Οδηγίες
Σε ένα μπολ δουλεύουμε τα 5 πρώτα υλικά με σύρμα η με το χέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, και τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε.
Βουτυρώνουμε ελαφρός τον κάδο του αρτοπαρασκευαστή και ξεκινάμε το πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος προσθέτουμε τους χουρμάδες, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα αφού πριν τα έχουμε ανακατέψει όλα μαζί μεταξύ τους.

Αν θέλετε να φτιάξετε το κέικ στον κοινό φούρνο της κουζίνας, φτιάξτε το μείγμα όπως είναι στη συνταγή και προσθέστε και τους ξηρούς καρπούς και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο ξανθό χρώμα και κάνοντας το τεστ με το μαχαίρι.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: