Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Κρεατόπιτα χωριάτικη ( στο τσακ μπαμ )


Μια νοστιμότατη κρεατόπιτα με κομμάτια από βρασμένα αυγά φτιάχνεται πολύ γρήγορα.

Υλικά:

Για τη ζύμη
1 αυγό
Λίγο αλάτι
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 κουταλιά της σούπας καλά τριμμένη ρίγανη
1 φλ.νερό
1/2 κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα


Για τη γέμιση
Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή αρνίσιος
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
Αλάτι
Αρκετό πιπέρι (1 κουταλάκι γεμάτο)
6 αυγά βρασμένα, κρύα και κομμένα σε 8 κομματάκια το καθένα

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:

Αναμεινγύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει σχετικά σφιχτή. Τη σκεπάζουμε για να φουσκώσει, όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Η γέμιση:

Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το λάδι, τον κιμά, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το αλατοπίπερο και σβήνουμε το μείγμα με 2 ποτήρια νερό. Αφού πιει εντελώς το ζουμί της η γέμιση και έχει μείνει μόνο το λάδι, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Με τη μισή ζύμη ανοίγουμε το κάτω φύλλο, το οποίο στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας τις άκρες του να κρέμονται έξω, και ρίχνουμε στον πάτο το μείγμα της γέμισης απλώνοντάς το ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το υπόλοιπο μισό της ζύμης ανοιγμένο σε φύλλο, γυρνώντας τις άκρες που κρέμονται προς τα μέσα και πιέζοντας γύρω-γύρω την πίτα με τα δόντια ενός πιρουνιού. Ψήνουμε την κρεατόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς C, 45 - 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Τρώγεται και ζεστή και κρύα.