Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

cheesecake μπανάνας η ( τάρτα μπανάνας)


Ένα υπέροχο γλυκάκι με γεύση μπανάνας και πολύ εύκολο να το φτιάξουμε αλλά και να το απολαύσουμε με τους καλούς μας φίλους!

Υλικά:
Για τη βάση:

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1
/2 κούπα μαργαρίνη ( βιτάμ)

Για την κρέμα:

3
κούπες γάλα
1
/2 κούπας κορν φλάουρ
1
/2 κουταλάκι του γλυκ. αλάτι
3
κρόκους αυγών ( μόνο τους κρόκους)
3
/4 κούπας ζάχαρη
2
κουτ. σούπας βούτυρο
4
κάψουλες άρωμα βανίλιας
5 μπανάνες

250
γρμ. κρέμα γάλακτος
Αμύγδαλο φιλέ για τη διακόσμηση


Εκτέλεση:

Τρίβουμε καλά τα μπισκότα να γίνουν σχεδόν σκόνη και τα βάζουμε σε πυρέξ. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και περιχύνουμε το μπισκότο, ανακατεύοντας καλά να πάει σε όλο το μπισκότο το βούτυρο και το στρώνουμε καλά καλά στο πυρέξ.


Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα κροκάδια χτυπημένα, το βούτυρο και μια μπανάνα πολτοποιημένη. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι η κρέμα μας να πήξει και κατεβάζουμε από τη φωτιά Κόβουμε τις μπανάνες σε φετάκια, στρώνουμε μερικές φέτες πάνω στη βάση με το μπισκότο και περιχύνουμε με τη μισή κρέμα, στρώνουμε πάλι φετάκια μπανάνας ( κρατώντας λίγα για τη διακόσμηση) και ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα. Σκεπάζουμε το πυρέξ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20` Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με δυο κουταλιές ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε κύκλους με την σαντιγί περιμετρικά στο πυρέξ, στολίζουμε με τα φετάκια μπανάνας και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.

Αν Θέλετε μπορείτε να τη φτιάξετε σε ταψάκι γιατάρτες γεμίζοντας και τα τοιχώματα με το υλικό του μπισκότου, απλά εγώ το έφτιαξα σε πιρέξ και μοιάζει με "cheesecake" αλλά χωρίς τυρί.
Απολαύστε το!