350 γρ. τυρί φέτα
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 αυγά
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά πολύ καλά σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνου
με στη μέση ένα λακκάκι και βάζουμε το αλάτι και τη διαλυμένη μαγιά.
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι μας να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη φέτα σε τρίμματα, τα αυγά, το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι μας προσθέτουμε το με
ίγμα της φέτας και το ξαναζυμώνουμε , το ξανασκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξαναφουσκώσει.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε μικρά καρβελάκια (μπαλάκια) ( αν η ζύμη μας κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα ενώ π
λάθουμε) και τα τοποθετούμε στο ταψί με αντιπολιτικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για μία ώρα.
Αν θέλουμε μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο κάπως χονδρό και να φτιάξουμε σχεδιάκια με κουπ πάτ.
1 σχόλιο:
Πολύ ενδιαφέροντα για το γιορτινό μας πρωϊνό!
Καλά Χριστούγεννα!
Δημοσίευση σχολίου