Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Κοτόπιτα ρολό


Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα
2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο (βρασμένα και μαδημένα)
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες των 400 γρ.
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 κούπα αρακά βρασμένο και στραγγισμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
300 γρ. κασέρι κομμένο σε κυβάκια η τριμμένο
300 γρ. γκούντα κομμένη σε κυβάκια η τριμμένη
1 ζαμπονάκι κονσέρβα κομμένο σε κύβους
15 φέτες μπέικον
1 κύβο ζωμό βοδινού διαλυμένο σε μια κούπα ζεστό νερό
250 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά κοφτή κάρυ
1 αυγό για το άλειμμα των φύλλων

Αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το μαδημένο κοτόπουλο και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με το κοτόπουλο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το μπέικον, το ζαμπόν, τα μανιτάρια καλά στραγγισμένα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το καρότο και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε το ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα ρίχνουμε στο μπολ με το κοτόπουλο, φροντίζουμε να μην ρίξουμε πολύ από το ζουμί.
Ρίχνουμε και τα τυριά και τα ανακατεύουμε και βάζουμε τη γέμιση για 15` στο ψυγείο.

Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε στη μέση της σφολιάτας κατά μήκος το μισό μίγμα. Το τυλίγουμε σε ρολό. Κλείνουμε βρέχοντας τις άκρες με λίγο νερό και πιέζοντας καλά. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα άλλο φύλλο της σφολιάτας.

Τοποθετούμε τα δύο ρολά σε ένα ταψί, αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα ρολά.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι από πάνω.



3 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Μου αρέσει κάθε τι με κοτόπουλο..φέρε μια φετούλα!

mia maria είπε...

Πεντανόστιμη φαίνεται και πολύ πλούσια η κοτόπιτα σου! Κανονικό φαγητό!

Unknown είπε...

Ναι την έφτιαξα για κυρίως πιάτο προχτές, με ένα καλό κομμάτι που έφαγε ο καθένας χορτάσαμε όλοι. Τη συνόδεψα και με σαλάτα λάχανο καρότο.