Μπα,,, όμως δεν τους άλλαζα γνώμη με τίποτα, θέλανε να δοκιμάσουν.
Κι έτσι μόλις το φτιάξαμε με έπεισαν και δοκίμασα κι εγώ λιγουλάκι και μετά λίγο ακόμα και λίγο ακόμα μέχρι που κατάλαβα τι έχανα τόσα χρόνια που δεν ήθελα να φάω και τώρα έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!
Υλικά:
1 Κόκορα κομμένο σε μερίδες
500 γραμ. χυλοπίτες ( εγώ έβαλα χωριάτικες με αυγά)
2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκκομένες
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
1 κρασοπότηρο λευκό κρασι
2 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες η κονκασε
μπαχάρι - κανέλα
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον κόκορα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Έπειτα βάζουμε τα κομμάτια του κόκορα να τσιγαριστούν γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί.
Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες η το ψιλοκομμένο κονκασε, τα μπαχαρικά και λίγο νερό και προσέχουμε να μην μας στεγνώσει ο κόκορας και μείνει από ζουμί και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να βράσει.
Βγάζουμε σε μια πιατέλα τον κόκορα με τρυπητή κουτάλα και συμπληρώνουμε νερό στο ζουμί και μόλις βράσει ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις βράζουμε για 10 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ τις χυλοπίτες με το ζουμί τους και αραδιάζουμε από πάνω τα κομμάτια του κόκορα και ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο.
Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή μας όρεξη!
4 σχόλια:
ο ορισμος του κυριακατικου πιατου...ασυγκριτο και μοναδικο!!!
Μου θυμίζει παιδικές Κυριακές με την οικογένεια!
Καλημέρα...και καλή όρεξη,ένα φαγητό που μας ανοίγει πάντα την όρεξη.
Παραδοσιακό, νόστιμο και θρεπτικό.
Πράγματι είναι πολύ νόστιμο φαγητό, αχ τι έχανα τόσα χρόνια!!!
Δημοσίευση σχολίου