Σήμερα ήθελα να κάκω κάτι διαφορετικό από το κλασικό ρολό με κιμά και σκέφτηκα να φτιάξω μικρά ρολάκια και να τα κάνω κοκκινιστά στην κατσαρόλα .
Και το αποτέλεσμα,,, θεϊκό!
Υλικά για τα ρολάκια:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
300 γρ. κιμά χοιρινό
2 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
5 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
5-10 αυγά βραστά σφικτά
Υλικά για τη σάλτσα:
2 κούπες ψιλοκομένη ντομάτα (κονκασε)
2 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
2 γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά.
Ρίχνουμε τα αυγά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό ή to δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και τη φρυγανιά.
Ζυμώνουμε το μίγμα, να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Αφήνουμε για 10` το μείγμα να δέσουν τα αρώματα του.
Χωρίζουμε τον κιμά σε 5 μπάλες
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια πατάμε κάθε μπαλίτσα κιμά,
να πλατύνει και να σχηματίσει παραλληλόγραμμο με διαστάσεις 30Χ15 εκ. περίπου.
Καθαρίζουμε κι αραδιάζουμε 2 από τα βρασμένα αυγά κατά μήκος στο κέντρο του παραλληλόγραμμου.
(βάζουμε 2 αυγά για κάθε ρολάκι),
Κλείνουμε τον κιμά τυλίγοντας μέσα τα αυγά και σχηματίζοντας ρολό.
Για να χωρέσουν στην κατσαρόλα, χωρίζουμε τον κιμά και φτιάχνουμε πεντε ρολάκια.
Πατάμε τα ρολά γύρω γύρω με τις παλάμες μας, να κλείσουν καλά κι τα αλευρώνουμε.
Βάζουμε 4 κουταλιές βούτυρο η λάδι σε ρηχή πλατιά κατσαρόλα, να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε μέσα σε αυτό τα ρολά, ώσπου να ροδίσουν απ`όλες τις μεριές.
Ρίχνουμε την ψιλοκομένη ντομάτα (κονκασε), τα φύλλα δάφνης,
τους κόκκους μπαχάρι και τα γαρίφαλα και την κανέλλα και σιγοβράζουμε τα ρολά, ώσπου να δέσει καλά η σάλτσα.
Σερβίρεται με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.
Και καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου