Μπορεί να μην είναι τα γνήσια σκαλτσούνια Κρήτης και να μοιάζουν πιο πολύ σε μηλοπιτάκια, αλλά είναι υπέροχα σε γεύση!
Υλικά για τη ζύμη:
2 κούπες αλεύρι φαρίνα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ηλιέλαιο
1/2 κούπας χυμό πορτοκάλι
1 κουτ. σούπ. ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση:
2 μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.γ. κανέλα
2 κουτ. σούπ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
Σε ένα μπολ βάζουμε ένα ένα τα υλικά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Έπειτα την αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε ένα ένα τα υλικά και ανακατεύουμε. Έπειτα πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα του σκαλτσουνιού και τα γεμίζουμε με τη γέμιση. Τα ψήνουμε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς να ροδίσουν καλά και όταν τα βγάλουμε απ το φούρνο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Στη φωτογραφία δεν φαίνεται η κανέλα, γιατί πολύ απλά, δεν έχω βάλει.
2 σχόλια:
μούρλια έγιναν, εγώ θα προσθέσω μπόλικη κανέλα στη μεριδούλα μου!!!!
Ναι κορίτσι μου, να προσθέσεις είναι υπέροχα με την κανέλα!
Εγώ δεν έβαλα γιατί ο γιος μου δεν θα τα άγγιζε καθόλου, μόνο στα δικά μου έβαλα.
Δημοσίευση σχολίου