Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Λαχανόριζο της Λίζας



Θα μου πείτε τώρα γιατί το ονόμασα λαχανόριζο της Λίζας?
Χτες  μπήκα στην κουζίνα να φτιάξω λαχανόριζο για την οικογένεια μου, αλλά ξαφνικά μου καρφώθηκε στο μυαλό να μην το κάνω με τη συνηθισμένη συνταγή οπότε έβαλα το μυαλό μου να δουλέψει πάνω σε αυτό που αγαπώ τη ( μαγειρική ) γιατί μόνο σε αυτό το διαθέτω πολύ καλά κατα τα άλλα το έχω κάψει που λένε και τα παιδιά χαχαχα χιούμορ κάνω!!!
Κι έτσι σκέφτηκα εκτός από λάχανο και ρύζι που είναι τα βασικά υλικά να το εμπλουτίσω λιγάκι και σε υλικά και σε γεύση.....
Γι` αυτό δείτε τη συνταγή όπως το έφτιαξα!


Υλικά
1 μέτριο λάχανο
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη
2 φρέσκα μανιτάρια μεγάλα η 4 μικρά
1 καρότο
2 ντομάτες ψιλοκκόμένες η 1 κουτί κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι
μισό ματσάκι άνηθο
1/4 ματσάκι μαϊντανό
2 φλιτζ. ρύζι γλασέ
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας (πελτέ)
1 φλιζτάνι ζωμό κοτόπουλο η βοδινό
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Οδηγίες

Καθαρίζουμε το λάχανο βγάζοντας και πετώντας τα πρώτα  φύλλα. Το κόβουμε στη μέση και έπειτα σε φέτες περίπου 2 εκ. το πλένουμε και το κόβουμε όσο χοντρό η λεπτό το θέλουμε.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη το καρότο.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά να σωταριστούν και να μαραθούν.
Ρίχνουμε το ζωμό.
Συμπληρώνουμε με νερό να σκεπάζει τα λαχανικά μας και λίγο παραπάνω και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 20`.  Προσθέτουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και ρύζι και το αφήνουμε για άλλα 20` περίπου μέχρι να βράσει και το ρύζι ( όχι να χυλώσει).

Βγαίνουν 6 πιάτα περίπου.

Καλή όρεξη!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: