Καλημέρα!!!
Από καιρό έψαχνα να βρω αυτή την υπέροχη συνταγή, την είχα δοκιμάσει το 2008 σε κάποια εγγένεια και είχαμε όλοι ξετρελαθεί..
Μετά από τόσο καιρό τη βρήκα από μια φίλη, τη ζήτησα και μου την έδωσε με όλη της την καρδιά και την ευχαριστώ πάρα πολύ!
Φυσικά έκανα κι εγώ μια μικρή παραλαγή όπως θα δείτε γιατί ο μικρός μου ο Πάνος δεν μπορεί να φάει την σοκολάτα για λίγο καιρό κι έτσι έκανα την παραλαγή μου με το λευκό μυρμηγκάτο για να το απολαύσει κι εκείνος.
Η συνταγή Από την φίλη: ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ
Για το σοκολατένιο μυρμηγκάτο:
Ζύμη:
- 6 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 1/2 κούπα αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 2 βανίλιες
- 125 γρ μαργαρίνη
- 1/2 κούπα τρούφα
Σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια νερό
- ξύσμα πορτοκαλιού
Επικάλυψη:
- 7 κουταλιές ζάχαρη
- 125 γρ μαργαρίνη
- 4 κουταλιές κακάο
- 2 κουταλιές νισεστέ
- 1 ποτήρι νερό
- 1/2 ποτήρι γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το λευκό μυρμηγκάτο:
Ζύμη:
- 6 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 1/2 κούπα αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 2 βανίλιες
- 125 γρ μαργαρίνη
- 1/2 κούπα τρούφα λευκή
Σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια νερό
- ξύσμα πορτοκαλιού
Επικάλυψη:
- 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για τσηζκεικ ( ΓΙΩΤΗΣ)
- 500 γρ γάλα φρέσκο
- 3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καλή επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου