Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Κουραμπιέδες


Καλησπέρα, χρόνια πολλά σε όλους!!!
Οι  φετινοί μας Κουραμπιέδες 2013 η συνταγή είναι από Αγαπημένα Αρτοποιήματα.

Κουραμπιέδες

Υλικά:
500 γρ. αλεύρι
500 γρ. βούτυρο γάλακτος ( 1 βάζο )
200 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
2 κάψουλες βανίλιας
1 κουτ. σούπ. ούζο
2 κρόκους αυγών
6 κουτ. σούπ. αμύγδαλα κοπανισμένα σε σκόνη
επιπλαίον ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το ανακατέψουμε.
Σε ένα μπολ μεταφέρουμε το λιωμένο βούτυρο χωρίς να πέσει μέσα το άσπρο κατακάθι και το βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε το φούρνο και τον προθερμένουμε στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δυο ταψιά.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα αμύγδαλα σε σκόνη με τα χοντροκομένα.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε με το μίξερ το παγωμένο βούτυρο να αφρατέψει.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, τη βανίλια και το ούζο και χτυπάμε για λίγο ακόμα το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αμύγδαλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το βούτυρο.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Πέρνουμε με ένα κουτάλι κουταλιά κουταλιά από τη ζύμη και πλάθουμε σε σχήματα τους κουραμπιέδες
και τους τοποθετούμε στα ταψιά πάνω στο χαρτί ψησίματος αφήνοντας κενό μεταξί τους.
Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 12` λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρός ξανθό χρώμα.
Βγάζουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όσο είναι ζεστοί και τους αφήνουμε για 10` λεπτά στα ταψιά να κρυώσουν.
Αφού οι κουραμπιέδες κρυώσουν, τους ξεκολλάμε από το χαρτί,
βάζουμε πάλι μπόλικη ζάχαρη άχνη πάνω τους και ανακινούμε το χαρτί μέχρι να τυλιχτούν οι κουραμπιέδες στην ζάχαρη.
Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Καλή επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: