Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Βραβείο γέλιου

Ένα υπέροχο βραβείο για υπέροχα χαμόγελα που μου χάρισε η φίλη Ελευθερία από τις γεύσεις ελευθερίας και την ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Και εγώ θα το χαρίσω με τη σειρά μου στους αγαπημένους μου blog φίλους που το αξίζουν πραγματικά!
Εδώ όμως είμαι σε δίλημμα γιατί όλοι το αξίζουν, έτσι σκέφτηκα να το χαρίσω στους φίλους που δεν το έχουν πάρει από κάποιον άλλον, αλλά επειδή αισθάνομαι πολύ άσχημα και να κάνω εξαιρέσεις και επειδή βασανίστηκα πολύ από χτες σε ποιόν να το πρωτο-χαρίσω, λέω να το χαρίσω σε φίλους που πραγματικά το αξίζουν και δεν το έχουν,οπότε θα κάνω μια μικρή εξαίρεση, οι φίλοι που το έχουν πάρει είδει από τη φίλη Ελευθερία δεν θα τους το χαρίσω εγώ, αν και πολύ θα το ήθελα! (Ας με συγχωρέσουν γι`αυτό, αλλά και τα βραβεία πρέπει να κάνουν τον κύκλο τους)!

Οπότε κι εγώ θα το χαρίσω:
Στη φίλη Ρούλα στο art-makes-me-happy με τις πανέμορφες δημιουργίες της!
Στα λιλά της Λίλας που μαγειρεύει υπέροχα και όχι μόνο!
Στην Ιωάννα από το handmade by ioanna με τις καταπληκτικές κατασκευές της!
Στην φίλη Ρένα και τις υπέροχες χειροκατασκευές της!
Στην φίλη Ιωάννα από το My free time Με τα υπέροχα μίνι άλμπουμ, και να χαίρετε την κορούλα της!
Στη Φωτεινή από τα Χειροποιήματα που τίποτα δεν αφήνει να πάει χαμένο!
Στην Pansofix με τις υπέροχες συνταγές της!
Στη φίλη Νατάσα από το Ταξίδι στις γεύσεις που μας ταξιδεύει σε υπέροχες γεύσεις! Να είναι καλά και καλό ταξίδι!
Στη μικρή αρνούλα και τις πανέμορφες κατασκευές της!
Στον Πανούλη και τις γλυκό-ιστορίες του για να τον παροτρύνω να συνεχίσει (γιατί τα έχει φορτώσει στον κόκορα τελευταία)!
Και επειδή δεν το αντέχω θα το δώσω και σε δύο ακόμα blogo φίλες που μου στάθηκαν στο πλευρό μου και τις αγαπώ πολύ γιατί με ανέχονται ακόμα και το εκτιμώ πάρα πολύ αυτό!
Στην αγαπημένη μου φίλη Ελένη με τα κουζινοσκαλίσματα της!
Και στη αγαπημένη μου φίλη Χρύσα Απ`τα χεράκια μου!
Και τις ευχαριστώ πολύ που με στηρίζουν ακόμα!

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

τούρτα lacta

Τούρτα lacta, το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής μου, για ένα από τα πιο γλυκά κομμάτια της ζωής μου που είχε χτες τα γενέθλια του, τον γιόκα μου!
Φτιαγμένη με αγάπη και πολύ σοκολάτα!

Με παντεσπάνι σοκολάτας, φυτική μους σοκολάτας, μπόλικη σοκολάτα κουβερτούρα και στολισμένη με ζαχαρόπαστα! Τα γράμματα είναι γραμμένα με πάστα χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Σού εύχομαι μωρό μου πολύχρονος και του χρόνου με με πολύ μυαλό, αν βρεθεί φυσικά! χαχαχαχαχα!

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Γεμιστές μελιτζάνες




Αυτό είναι ένα νόστιμο φαγητό που μας αρέσει πάρα πολύ, το είχα δοκιμάσει από μια παιδική μου φίλη που το έφτιαχναν όταν ήταν στην Αμερική και φυσικά το φτιάχνει κι εδώ στην Ελλάδα!

Υλικά:
4 μεγάλες μελιτζάνες
1 1 / 2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 κιλού κιμά
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους
1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι
1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη ή φρέσκια
φρέσκο βασιλικό ή 2 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό φύλλα
1 / 2 κ.γ. αλάτι
1 / 2 κ.γ. πιπέρι
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα.

Προετοιμασία
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος. Σκαλίζουμε την ψίχα, να γίνουν σαν σέσουλα.
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψί με το άνοιγμα προς τα πάνω.
Ψιλοκόβουμε την ψίχα της μελιτζάνας.
Σε μέτρια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε την ψιλοκομμένη μελιτζάνα, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά στη τσιγαρισμένη μελιτζάνα, εκτός από το τυρί.
Παίρνουμε το μείγμα κρέατος και ρυζιου με το κουτάλι και γεμίζουμε τις μελιτζάνες,
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και κάνουμε δυο τρύπες για να φεύγει ο ατμός (απλά δεν θέλουμε να αρπάξουν οι μελιτζάνες γρήγορα).

Ψήνουμε στους 200 για περίπου 50 λεπτά
Αφαιρούμε το φύλλο αλουμινίου. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε ανοικτό περίπου 4 λεπτά μέχρι
να λιώσει. το τυρί.
Σερβίρουμε ανά δυο κομμάτια σε κάθε πιάτο
Καλή μας όρεξη!

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες

Κάποτε τον κόκορα και ειδικά τον χωριάτικο δεν τον έτρωγα με τίποτα και αναγκαστικά δεν τον έτρωγαν και τα παιδιά γιατί δεν έμπαινε ποτέ στην κουζίνα μας, αλλά κάποια στηγμή που μας φέρανε έναν κόκκορα (λες και το κάνανε εξεπίτηδες ) τα παιδιά θέλανε να τον δοκιμάσουν, ( τι κι αν τους έλεγα, ότι κάποτε πριν φτάσει στην πόρτα μας ήταν ένα ζωντανό πτηνό που το έβλεπες να μεγαλώνει όλο χάρη στο κοτέτσι και τώρα είναι αμαρτία να να το βάλουμε στην κατσαρόλα )!
Μπα,,, όμως δεν τους άλλαζα γνώμη με τίποτα, θέλανε να δοκιμάσουν.
Κι έτσι μόλις το φτιάξαμε με έπεισαν και δοκίμασα κι εγώ λιγουλάκι και μετά λίγο ακόμα και λίγο ακόμα μέχρι που κατάλαβα τι έχανα τόσα χρόνια που δεν ήθελα να φάω και τώρα έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

Υλικά:
1 Κόκορα κομμένο σε μερίδες
500 γραμ. χυλοπίτες ( εγώ έβαλα χωριάτικες με αυγά)
2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκκομένες
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
1 κρασοπότηρο λευκό κρασι
2 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες η κονκασε
μπαχάρι - κανέλα
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον κόκορα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Έπειτα βάζουμε τα κομμάτια του κόκορα να τσιγαριστούν γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί.
Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες η το ψιλοκομμένο κονκασε, τα μπαχαρικά και λίγο νερό και προσέχουμε να μην μας στεγνώσει ο κόκορας και μείνει από ζουμί και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να βράσει.
Βγάζουμε σε μια πιατέλα τον κόκορα με τρυπητή κουτάλα και συμπληρώνουμε νερό στο ζουμί και μόλις βράσει ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις βράζουμε για 10 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ τις χυλοπίτες με το ζουμί τους και αραδιάζουμε από πάνω τα κομμάτια του κόκορα και ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο.
Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Καλή μας όρεξη!

Χοιρινό πανδοχείου

Ένα νοστιμότατο φαγάκι που δεν θα ήθελα να λείπει από τις συνταγές μου.
Το δοκίμασα πριν ένα χρόνο σε μια συνάντησή των (Συνταγών της παρέας) από μια αγαπημένη φίλη τη Σοφία και με ενθουσίασε πάρα πολύ όπως και ολόκληρη την οικογένεια και το καθιερώσαμε να το φτιάχνουμε όσο πιο συχνά γίνεται.
Η συνταγή υπάρχει και στο site Συνταγές της παρέας.

Υλικά:700 γραμμ. φιλέτο χοιρινό
40 γραμμ. βούτυρο
250 γραμμ. ζωμός βοδινού
250 γραμμ. μανιτάρια
175 γραμμ. κόκκινες πιπεριές (εγώ έβαλα και μια πράσινη)
3 κρόκοι αυγού
150 γραμμ. γιαούρτι πρόβειο
1 κουτ. γλυκού δυνατή μουστάρδα
4 κουτ. σούπας κονιάκ
αλατοπίπερο
Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές, το αλατοπιπερώνουμε και το σωτάρουμε στο λάδι - βούτυρο να ροδίσει καλά.
Το βγάζουμε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και το διατηρούμε ζεστό. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και όταν σωταριστούν τις βγάζουμε επίσης με την τρυπητή κουτάλα να στραγγίξει το λάδι.
Ξαναρίχνουμε το κρέας και τα μανιτάρια, αφαιρώντας όμως αρκετό από το λάδι που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τον ζωμό. Λίγο πριν βράσει το κρέας, προσθέτουμε και τις πιπεριές για να μη λιώσουν.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους, το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, παίρνουμε ζουμάκι από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μπωλ με το αβγό, ανακατεύοντας συνεχώς, όπως κάνουμε με το αυγολέμονο.
Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα και έιναι έτοιμο!

Καλή μας όρεξη!

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Κολοκυθάκια γεμιστά του Μάνου


θα έχετε δει και ακούσει για τα περίφημα γεμιστά κολοκυθάκια του Μάνου από το σίριαλ ( Τα μυστικά της Εδέμ ). Λιπών με πολύ υπομονή και παρατηρητικότητα βλέποντας το έργο 5,, φορές κατάλαβα τη συνταγή που τόσο πολύ ενθουσίασε όλη την παρέα, ακόμα και την Εύα από τη νοστιμιά της κι ας μην θέλουν να το δείξουν η να το παραδεχτούν!
Κι έτσι αποφάσισα να την φτιάξω και να την μοιραστώ μαζί σας.

Υλικά:
10 κολοκυθάκια για γέμισμα
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
Το χυμό από δυο λεμόνια
2 κουτ. σούπ κορν φλάουρ η αλεύρι
2 αυγά

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις δυο άκρες από τα κολοκύθια να αφαιρεθεί το κοτσάνι και λίγο από το πίσω μέρος. Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για μισή ώρα.
Αδειάζουμε τα κολοκυθάκια και κρατάμε την ψίχα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι και το κρεμμύδι, την ψίχα από τα κολοκυθάκια (αφού προηγουμένως την έχουμε στύψει να φύγουν τα περιττά υγρά) με τον μαϊντανό περασμένα ελαφρός από το μούλτι και το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια ένα ένα και τα βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ένα κολλητά στο άλλο για να μην κουνιούνται μετάξι τους κατά το βράσιμο.
Για πιο μεγάλη σιγουριά βάζουμε ένα κάπως βαρύ πιάτο ανάποδα πάνω στα κολοκυθάκια για να μην κουνιούνται ενώ βράζουν.
Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπάμε τα αυγά σε μία λεκανίτσα και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό των λεμονιών και ανακατεύοντας ρίχνουμε και το κορν φλάουρ, μόλις δέσουν όλα μαζί, ρίχνουμε σιγά σιγά και το ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο πάνω στα κολοκυθάκια και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο σε όλα τα κολοκυθάκια.

Καλή μας όρεξη!



Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Γαλλική ομελέτα


Μια πολύ γευστική ομελέτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Με τη δυνατότητα αυτοσχεδιασμού, μπορούμε να αλλάξουμε τα αλλαντικά η και να προσθέσουμε αν θέλουμε. Στη συγκεκριμένη ομελέτα δεν είχε καθόλου σαλάμι αέρος η κάποιο άλλο αλλαντικό, απλά πρόσθεσα σαλάμι αέρος, εσείς μπορείτε να βάλετε μπέικον η ότι άλλο σας αρέσει.

Υλικά:
6 ντοματάκια cherry
1/2 φλιτζ. τσαγ. γάλα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
6 αυγά
2 κουτ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
3 κουτ. σούπ. αλεύρι
1 κούπα gouda τριμμένη η emental
1/2 κούπα regato
8 φέτες σαλάμι αέρος η μπέικον
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ διαλύουμε το αλεύρι με το γάλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα άλλο μέρος χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το γάλα, προσθέτουμε το βασιλικό και τη μισή gounda.
μοιράζουμε τα ντοματάκια σε βουτυρωμένο ταψάκι η σε 6 σαγανάκια και περιχύνουμε το μείγμα της ομελέτας από πάνω. Προσθέτουμε το αλλαντικό που θέλουμε ( σαλάμι αέρος η μπέικον η και τα δύο μαζί). πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε την ομελέτα μας στους 18ο βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

(Εγώ στην ομελέτα πρόσθεσα και πατάτες τηγανιτές).

Καλή μας όρεξη!!!