1) Αν το κέικ δεν ξεκολλάει από τη φόρμα, τυλίγουμε γύρο από τη φόρμα μια βρεγμένη πετσέτα και ξαναδοκιμάζουμε.
2) Αντί να ζεστάνουμε το βούτυρο που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για τα γλυκά μας, μπορούμε να ζεστάνουμε το σκεύος που θα το χτυπήσουμε.
3) Για να μην κάνουν κρούστα οι κρέμες μας τις καλύπτουμε με μεμβράνη ή τις ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσουν.
4) Για να κάνουμε γλυκιά τη σαντιγί μας, χρησιμοποιούμε ζάχαρη άχνη γιατί η κανονική ζάχαρη βγάζει υγρασία και ίσος μας χαλάσει την σαντιγί μας.
5) Για να μην βυθιστούν οι σταφίδες στο κέικ μας, μπορούμε να τις περάσουμε με αλεύρι πριν τις προσθέσουμε στο μείγμα του κέικ μας.
6) Αν η γέμιση της πίτας μας είναι αραιή, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά η σιμιγδάλι η λίγο τραχανά η λίγο ρύζι, ανάλογα τι του πάει.
7) Αν μας περισσέψει ζύμη σφολιάτας, μπορούμε να τη χωρίσουμε σε μπάλες να την τυλίξουμε σε μεμβράνη και να τη φυλάξουμε στην κατάψυξη.
8) Όταν σε μία κρέμα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λικέρ και περιέχει βούτυρο, το ρίχνουμε σιγά σιγά και με προσοχή και στην ακριβή ποσότητα που λέει η συνταγή μας, αλλιώς η κρέμα μας θα κόψει.
9) Για να αποστειρώσουμε τα βάζα για τη μαρμελάδα μας η το γλυκό μας , τα πλένουμε και τα ξεβγάζουμε πολύ καλά, βρέχουμε μια πετσέτα κουζίνας, την απλώνουμε στη σχάρα του φούρνου μας και τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα με το άνοιγμα προς τα κάτω πάνω στην πετσέτα και τα ζεσταίνουμε στους 100 βαθμούς για λίγη ώρα περίπου τα 15`.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ενώ είναι ζεστά τα γεμίζουμε αμέσως, τα κλίνουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου