Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Σάλτσα μαρινάτη για ψάρια ή σαβόρο






Υλικά:
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο δεντρολίβανο
1 κουταλιά ξίδι
1 κιλό ντομάτες ώριμες περασμένες από τον τρίφτη
Λίγη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Το λάδι απ'ο τα ψάρια που τηγανίσαμε( περασμένο από σουρωτήρι)
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:
Σουρώνουμε το λάδι που τηγανίσαμε τα ψάρια.
Το ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι , ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε.
Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες στον τρίφτη η στο μούλτι, το ξίδι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει.

Το σαβόρο μαριν άρει και συνοδεύει κρύα τηγανιτά ψάρια όπως μπαρμπούνια λυθρίνια κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: