Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Μπαρμπούνια μαρινάτα





Υλικά:

1 κιλό μπαρμπούνια
Λίγο χυμό από λεμόνι
Αλεύρι για τηγάνισμα
Αλάτι - πιπέρι
Σάλτσα μαρινάτας για ψάρια

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μπαρμπούνια, τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
Αλευρώνουμε τα μπαρμπούνια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Ετοιμάζουμε τη μαρινάτη σάλτσα με 1/2 φλιτζάνι λάδι από αυτό που τηγανίσαμε τα μπαρμπούνια και περιχύνουμε πάνω από τα ψάρια.

Γίνονται πολύ νόστιμα αρκεί να έχεις όρεξη να τα καθαρίσεις γιατί έχουν πολλά κόκαλα.
Η συνταγή για τη μαρινάτα θα τη βρείτε στην κατηγορία Σάλτσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: