Ετοιμο και το χριστόψωμο μας! 20131 Από Αγαπημένα αρτοποιήματα
ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΑΣΤΕΡΙ H ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ
Υλικα
Αλευρι 600γρμ περιπου
Μαγια 1 ξερη ,7γρμ.
Ζαχαρη 1 κουταλακι
Αλατι 2 κουταλακια
Λαδι 5 κουταλιες σουπας
Ξυδι 1 κουταλακι γλυκου
Γαλα χλιαρο 250 ml
Νερο χλιαρο 50m
και
Βουτυρο μαλακο 100γρμ.
Για το αλειμμα ενα κροκο αυγου με μια κουταλια νερο η γαλα
και μια κουταλια μαργαρινη σε φετες.
Εκτελεση
Ολα τα συστατικα πρεπει να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου.
Βαζουμε σε ενα μπωλ 50γρμ. αλευρι την μαγια την ζαχαρη και το χλιαρο γαλα ,ανακατευω και αφηνω σκεπασμενο για 15 λεπτα.
Στην συνεχεια προσθετω το νερο,το λαδι ,το ξυδι ,το αλατι και τοσο αλευρι ωστε να εχω μια μαλακη ζυμη.
Αφηνω σκεπασμενη να φουσκωσει.
Χωριζουμε σε 4 μερη την ζυμη και ανοιγουμε 4 δισκους ιδιου μεγεθους.
Χρησιμοποιουμε τα 100 γρμ. βουτυρο για να αλειψουμε τους τρεις απο αυτους .τους τοποθετουμε τον ενα επανω στον αλλο και τελευταιο αφηνουμε αυτον που δεν εχουμε βουτυρωσει .
Κανουμε το σχεδιο στο ζυμαρι μας.
Σκεαζουμε και αφηνουμε παλι για μια ωρα περιπου να φουσκωσει.
Αλειφουμε με το αυγο και πασπαλιζουμε με το σουσαμι,σκορπιζουμε επανω την μια κουταλια μαργαρινης που εκοψα σε φετες.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β.για 40 λεπτα περιπου να παρει ωραιο χρωμα
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιμελεια Αλεξανδρου Μαρια — μαζί με Alejandrou Maria.
ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΑΣΤΕΡΙ H ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ
Υλικα
Αλευρι 600γρμ περιπου
Μαγια 1 ξερη ,7γρμ.
Ζαχαρη 1 κουταλακι
Αλατι 2 κουταλακια
Λαδι 5 κουταλιες σουπας
Ξυδι 1 κουταλακι γλυκου
Γαλα χλιαρο 250 ml
Νερο χλιαρο 50m
και
Βουτυρο μαλακο 100γρμ.
Για το αλειμμα ενα κροκο αυγου με μια κουταλια νερο η γαλα
και μια κουταλια μαργαρινη σε φετες.
Εκτελεση
Ολα τα συστατικα πρεπει να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου.
Βαζουμε σε ενα μπωλ 50γρμ. αλευρι την μαγια την ζαχαρη και το χλιαρο γαλα ,ανακατευω και αφηνω σκεπασμενο για 15 λεπτα.
Στην συνεχεια προσθετω το νερο,το λαδι ,το ξυδι ,το αλατι και τοσο αλευρι ωστε να εχω μια μαλακη ζυμη.
Αφηνω σκεπασμενη να φουσκωσει.
Χωριζουμε σε 4 μερη την ζυμη και ανοιγουμε 4 δισκους ιδιου μεγεθους.
Χρησιμοποιουμε τα 100 γρμ. βουτυρο για να αλειψουμε τους τρεις απο αυτους .τους τοποθετουμε τον ενα επανω στον αλλο και τελευταιο αφηνουμε αυτον που δεν εχουμε βουτυρωσει .
Κανουμε το σχεδιο στο ζυμαρι μας.
Σκεαζουμε και αφηνουμε παλι για μια ωρα περιπου να φουσκωσει.
Αλειφουμε με το αυγο και πασπαλιζουμε με το σουσαμι,σκορπιζουμε επανω την μια κουταλια μαργαρινης που εκοψα σε φετες.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β.για 40 λεπτα περιπου να παρει ωραιο χρωμα
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιμελεια Αλεξανδρου Μαρια — μαζί με Alejandrou Maria.
2 σχόλια:
Χρόνια Πολλά Λίζα, πολύ ωραίο το Χριστόψωμο! Και του χρόνου, με υγεία!ΧΟ
thank you
سعودي اوتو
Δημοσίευση σχολίου