Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013
Κέικ με σταφίδες και χουρμάδες
Αυτό το κέικ είναι φτιαγμένο στον αρτοπαρασκευαστή, αν θέλετε μπορείτε να το φτιάξετε και να το ψήσετε και στο φούρνο.
Συσκευή: BM350 BM450 BM250
Βάρος : 500g 500g 500g
Πρόγραμμα: 8 8 7
Χρόνος: 1:22 1:22 1:43
Υλικά
3 αυγά
70 γρ. βούτυρο πολύ μαλακό
1 βανίλια
3 κουτ. σουπ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
125 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. αλεύρι μαλακό
2 1/2 κουτ. γλ. μπείκιν πάουντερ
80 γρ. χουρμάδες χοντροκομμένους
80 γρ. σταφίδες ξανθές
80 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ δουλεύουμε τα 5 πρώτα υλικά με σύρμα η με το χέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, και τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε.
Βουτυρώνουμε ελαφρός τον κάδο του αρτοπαρασκευαστή και ξεκινάμε το πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος προσθέτουμε τους χουρμάδες, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα αφού πριν τα έχουμε ανακατέψει όλα μαζί μεταξύ τους.
Αν θέλετε να φτιάξετε το κέικ στον κοινό φούρνο της κουζίνας, φτιάξτε το μείγμα όπως είναι στη συνταγή και προσθέστε και τους ξηρούς καρπούς και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο ξανθό χρώμα και κάνοντας το τεστ με το μαχαίρι.
Καλή επιτυχία!
Μυρμηγκάτο ( σε δυο αποχρώσεις )
Καλημέρα!!!
Από καιρό έψαχνα να βρω αυτή την υπέροχη συνταγή, την είχα δοκιμάσει το 2008 σε κάποια εγγένεια και είχαμε όλοι ξετρελαθεί..
Μετά από τόσο καιρό τη βρήκα από μια φίλη, τη ζήτησα και μου την έδωσε με όλη της την καρδιά και την ευχαριστώ πάρα πολύ!
Φυσικά έκανα κι εγώ μια μικρή παραλαγή όπως θα δείτε γιατί ο μικρός μου ο Πάνος δεν μπορεί να φάει την σοκολάτα για λίγο καιρό κι έτσι έκανα την παραλαγή μου με το λευκό μυρμηγκάτο για να το απολαύσει κι εκείνος.
Η συνταγή Από την φίλη: ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ
Για το σοκολατένιο μυρμηγκάτο:
Ζύμη:
- 6 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 1/2 κούπα αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 2 βανίλιες
- 125 γρ μαργαρίνη
- 1/2 κούπα τρούφα
Σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια νερό
- ξύσμα πορτοκαλιού
Επικάλυψη:
- 7 κουταλιές ζάχαρη
- 125 γρ μαργαρίνη
- 4 κουταλιές κακάο
- 2 κουταλιές νισεστέ
- 1 ποτήρι νερό
- 1/2 ποτήρι γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το λευκό μυρμηγκάτο:
Ζύμη:
- 6 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 1/2 κούπα αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 2 βανίλιες
- 125 γρ μαργαρίνη
- 1/2 κούπα τρούφα λευκή
Σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια νερό
- ξύσμα πορτοκαλιού
Επικάλυψη:
- 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για τσηζκεικ ( ΓΙΩΤΗΣ)
- 500 γρ γάλα φρέσκο
- 3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καλή επιτυχία!!!!
Κυριακή 7 Ιουλίου 2013
Ρυζόγαλο με τριμμένο μπισκότο
Υλικά:
1 φλιτζ. τσαγ. ρύζι καρολίνα
1 1/2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 φακελάκι κρέμα αραβοσυτου
3 ποτήρια νερό
Μισό πακέτο μπισκότα πιτ μερ χοντροτριμμένα
Κανέλα ( προαιρετικά)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει, ρίχνουμε το ρύζι αφού το έχουμε προηγουμένως πλύνει και μόλις μαλακώσει το ρύζι ρίχνουμε το γάλα, αφήνουμε να πάρει πάλι μια βράση.
Σε ένα μπολ διαλύουμε την κρέμα και τη ζάχαρη με λίγο από το κρύο γάλα που κρατήσαμε.
Αφού το ρύζι μας έχει βράσει με το γάλα προσθέτουμε τη διαλυμένη κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ( όχι πολύ).
Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε μπολάκια της κρέμας και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με κανέλα.
Καλή όρεξη!!!
Δροσερό γλυκό ψυγείου!
Δροσερό γλυκό ψυγείου!
Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα πιτ μερ
5 φακελάκια κρέμα Γιώτης ( αυτή που την βράζουμε)
2 κουτιά γάλα εβαπορέ η 2 λίτρα χάρτινο πλήρες
5 ποτήρια νερό ( αν χρησιμοποιήσουμε εβαπορέ)
2 κούπες ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ σε ότι γεύση σας αρέσει ( εγώ έβαλα κεράσι)
2 ποτήρια νερό για το ζελέ
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη ( προαιρετικά)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το εβαπορέ η το φρέσκο μόνο του χωρίς επιπλέον νερό, το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Σε ένα σέικερ διαλύουμε σε λίγο νερό τα φακελάκια της κρέμας . Αφού το γάλα έχει ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγά σιγά ανακατέυοντας με αυγογδάρτη, ρίχνουμε το μείγμα με την κρέμα, ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να πήξει, βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
Σε ένα ταψί που να χωράει στο ψυγείο μας στρώνουμε μια στρώση μπισκότα, ρίχνουμε τη μισή κρέμα, στρώνουμε καλά να μην φαίνονται τα μπισκότα , ξανά στρώνουμε μπισκότα και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω, στρώνουμε την κρέμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 2 ποτήρια νερό να ζεσταθούν αρκετά, το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη αν θέλουμε να γίνει ο ζελές πιο γλυκός και το φακελάκι με το μείγμα του ζελέ και ανακατεύουμε. Μόλις χλιαρίνει το ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω στο ταψί με την κρέμα, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο να πήξει και μετά σερβίρουμε.Καλή μας όρεξη!!!!
Σάββατο 4 Μαΐου 2013
Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013
Λαχανόριζο της Λίζας
Θα μου πείτε τώρα γιατί το ονόμασα λαχανόριζο της Λίζας?
Χτες μπήκα στην κουζίνα να φτιάξω λαχανόριζο για την οικογένεια μου, αλλά ξαφνικά μου καρφώθηκε στο μυαλό να μην το κάνω με τη συνηθισμένη συνταγή οπότε έβαλα το μυαλό μου να δουλέψει πάνω σε αυτό που αγαπώ τη ( μαγειρική ) γιατί μόνο σε αυτό το διαθέτω πολύ καλά κατα τα άλλα το έχω κάψει που λένε και τα παιδιά χαχαχα χιούμορ κάνω!!!
Κι έτσι σκέφτηκα εκτός από λάχανο και ρύζι που είναι τα βασικά υλικά να το εμπλουτίσω λιγάκι και σε υλικά και σε γεύση.....
Γι` αυτό δείτε τη συνταγή όπως το έφτιαξα!
Υλικά
1 μέτριο λάχανο
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη
2 φρέσκα μανιτάρια μεγάλα η 4 μικρά
1 καρότο
2 ντομάτες ψιλοκκόμένες η 1 κουτί κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι
μισό ματσάκι άνηθο
1/4 ματσάκι μαϊντανό
2 φλιτζ. ρύζι γλασέ
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας (πελτέ)
1 φλιζτάνι ζωμό κοτόπουλο η βοδινό
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Οδηγίες
Καθαρίζουμε το λάχανο βγάζοντας και πετώντας τα πρώτα φύλλα. Το κόβουμε στη μέση και έπειτα σε φέτες περίπου 2 εκ. το πλένουμε και το κόβουμε όσο χοντρό η λεπτό το θέλουμε.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη το καρότο.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά να σωταριστούν και να μαραθούν.
Ρίχνουμε το ζωμό.
Συμπληρώνουμε με νερό να σκεπάζει τα λαχανικά μας και λίγο παραπάνω και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 20`. Προσθέτουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και ρύζι και το αφήνουμε για άλλα 20` περίπου μέχρι να βράσει και το ρύζι ( όχι να χυλώσει).
Βγαίνουν 6 πιάτα περίπου.
Καλή όρεξη!!!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)