Υλικά:
10 πορτοκάλια ή όσα θέλετε, καθαρά
Ζάχαρη (όση χρειαστεί)
Εκτέλεση:
1) Πλένουμε καλά
καλά τα πορτοκάλια. Τα βάζουμε σε
μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 10 - 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2) Χρησιμοποιώντας ένα καλά κοφτερό
μαχαίρι, παίρνουμε ένα ένα τα πορτοκάλια και τα κόβουμε
στη μέση (από πάνω προς τα κάτω) και το κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Αν έχουν
κουκούτσια τα αφαιρούμε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
3) Ζυγίζουμε
την κατσαρόλα άδεια να βγάλουμε το απόβαρο.
στη μέση (από πάνω προς τα κάτω) και το κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Αν έχουν
κουκούτσια τα αφαιρούμε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
4) Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα φετάκια
5) Προσθέτουμε
την ανάλογη ζάχαρη (όσο βγουν τα πορτοκάλια σε γραμμάρια, τόσο θα
βάλουμε και ζάχαρη).
2 σχόλια:
Μοσχομύρισε πορτοκάλι και είναι και στην εποχή του τώρα ότι πρέπει!! Γεια στα χέρια σου Λιζάκι:)
Σε ευχαριστώ πολύ Ελενάκι μου να`σε καλά φιλάκια!!!
Δημοσίευση σχολίου