Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Χοιρινό πρασοσέλινο


Υλικά:

· 1 κιλό χοιρινό (ψαχνό)

· 1 κιλό πράσα (μόνο το λευκό μέρος)

· μισό κιλό σέλινο

· 2/3 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο

· 2 φλιτζ. τσαγ. ζωμό κρέατος (ή νερό)

· 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

· 1/2 ματσάκι Άνηθο ψιλοκομ.

· Αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση:


1) Καθαρίζετε τα πράσα και το σέλινο και τα κόβετε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.



2) Ζεσταίνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας, να ροδίσει απ` όλες τις πλευρές anguage > o ` )



3) Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό η το νερό και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει






4) Μισή ώρα περίπου πρίν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα πράσα, το σέλινο και τον άνηθο





5) Στο μεταξύ, ετοιμάζεται το αυγολέμονο. Σπάτε σε γυάλινο βαθύ σκεύος τα αυγά και τα χτυπάτε ελαφρά με σύρμα η πηρούνι







6) Ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και χτυπώντας, προσθέτετε σίγά σιγά το ζουμί απο το φαγητό.

.







7) Ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το φαγητό και την κουνάτε γρήγορα, με κυκλικές κινήσεις, ώστε να πάει παντου το αυγολέμονο.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: