Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ



ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο
250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. ζάχαρη μαύρη
4 αυγά
200 γρ. αμύγδαλο αναποφλοίωτο τριμμένο σε σκόνη
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
40 γρ. πορτοκάλι λικέρ
150 γρ. πορτοκάλι γκλασέ ψιλοκομμένο
150 γρ. σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα και προσθέτουμε το βούτυρο και στο τέλος, το πορτοκάλι, τις σταφίδες και το λικέρ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20-22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30 λεπτά και στους 160οC για άλλα 30 λεπτά. Εάν χρειαστεί, ψήνουμε λίγο παραπάνω. Γαρνίρουμε με γλασαρισμένα φρούτα.

Καλή χρονιά!!!