Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Κρέμα βουτύρου με καφέ


Υλικά:

  • · 1 κρόκος αυγού
  • · 65 γρ. ζάχαρη
  • · 30 γρ. αλεύρι
  • · 1/10 του λίτρου δυνατό καφέ φίλτρου
  • · 2 /10 του λίτρου γάλα
  • · 150 γρ. βούτυρο
  • · 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
  • · 1 κουταλάκι μπράντι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τον κρόκο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και αραιώνουμε με τον καφέ ζεστό.

Ρίχνουμε μέσα το γάλα και βάζουμε την κρέμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Την βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ανακατεύοντας τη συνεχώς.

Χτυπάμε χωριστά το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. Ενώνουμε προσεκτικά τα δυο μίγματα και αρωματίζουμε με το μπράντι.

Είναι μια παραλλαγή της κρέμας βουτύρου και τη χρησιμοποιούμε σε γλυκά μόκα.