Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Σκαλτσούνια



Μπορεί να μην είναι τα γνήσια σκαλτσούνια Κρήτης και να μοιάζουν πιο πολύ σε μηλοπιτάκια, αλλά είναι υπέροχα σε γεύση!

Υλικά για τη ζύμη:
2 κούπες αλεύρι φαρίνα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ηλιέλαιο
1/2 κούπας χυμό πορτοκάλι
1 κουτ. σούπ. ζάχαρη

Υλικά για τη γέμιση:
2 μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.γ. κανέλα
2 κουτ. σούπ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπ. φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
Σε ένα μπολ βάζουμε ένα ένα τα υλικά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Έπειτα την αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη να ξεκουραστεί.

Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε ένα ένα τα υλικά και ανακατεύουμε. Έπειτα πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα του σκαλτσουνιού και τα γεμίζουμε με τη γέμιση. Τα ψήνουμε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς να ροδίσουν καλά και όταν τα βγάλουμε απ το φούρνο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Στη φωτογραφία δεν φαίνεται η κανέλα, γιατί πολύ απλά, δεν έχω βάλει.