Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Αυγόφετες δεντράκια



Ένα υπέροχο γλυκό πρωινό με αυγόφετες σε σχήμα έλατο που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!

Υλικά :
1 μεγάλο πακέτο ψωμί για τοστ
4 μεγάλα αυγά
2 κούπες γάλα
1 βανίλια
ζάχαρη άχνη
κουπ πατ έλατο

Εκτέλεση:
Προθερμένουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς ।
Βάζουμε 2 με 3 φέτες ψωμί του τοστ τη μία πάνω στην άλλη ( αυτό το κάνουμε για να γλυτώσουμε χρόνο) και κόβουμε δεντράκια με τα κουπ πατ ( σε κάθε φέτα εμένα μου βγήκαν δυο δεντράκια) । αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσουμε όλες τις φέτες της φόρμας। ( όλο το πακέτο δηλαδή)
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα τη βανίλια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά।
Πέρνουμε 2-3 δεντράκια και τα βουτάμε στο μείγμα του αυγού και αμέσως πρίν μουλιάσουν για τα καλά τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε σειρά σε ένα ταψάκι με συγκολλητικό χαρτί।
αφού γεμίσει το ταψάκι μας το βάζουμε στο φούρνο για 10 - 12 λεπτά।
Τις αφήνουμε να κρυώσουν 2 - 3 λεπτά και πασπαλίζουμε με άχνη και τις σερβίρουμε ζεστές με ζεστό σιρόπι η μέλι αραιωμένο με λίγο νερό.