Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Ντόνατς γεμιστά


Υλικά:
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 25 γρ. Μαγιά νοπή (περίπου 1 κυβάκι 3 εκ)
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 200 γρ. γάλα χλιαρό
  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλίκή
  • 80 γρ. Βούτυρο λιώμενο
  • 3 αυγά
  • μαρμέλαδα ότι γεύση σας αρέσει ή μερέντα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνι
  • ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Σ' ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μάγια με το χλιαρό γάλα και το νερό με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιας στο μπολ του μίξερ ριχνουμέ το αλεύρι, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάμε με το γαντζο μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από το μπολ.
Λαδώνουμε ένα άλλο μπολ και βάζουμε τη ζύμη, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσει.
Τη ζυμώνούμε για λίγο και πλάθουμε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και λίγο πιο μεγάλα. Τα στρώνουμε σε ένα αλεύρωμενο ταψάκι και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τα ρίχνουμε μέσα με προσοχή ένα ένα, μέχρι να ροδίσουν.
Τα τοποθετούμε σε πιάτελα με απορροφητικό χαρτί.. Με κόρνε τα γεμίζουμε ένα ένα στο πλάι του ντόνατς και τα κυλάμε στη ζάχαρη με την κανέλλα.

Τη μαρμέλαδα την περνάμε από το μουλτι για να λιώσουν τα κομμάτια φρούτου που τυχών έχει μέσα για να περνά από το κόρνε.