1/2 κιλού αλεύρια για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξίδι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό
Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και κάνουμε ένα λάκκο στη μέση. Βάζουμε μέσα το λάδι, το ξίδι, το μπέικιν, το αλάτι και το νερό. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα και ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο νερό χρειασθεί για να γίνει λεία και απαλή.
Τη χωρίζουμε σε μπαλάκια, ανάλογα με τα φύλλα που θα χρειαστούμε.
Τα βάζουμε σε ταψάκι αλευρωμένο και τα σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα και τα αφήνουμε να σταθούν 1 - 2 ώρες.
Με μια λεπτή μακρυά βέργα, ανοίγουμε τα μπαλάκια σε φύλλο, πάνω σε επιφάνεια που έχουμε βάλει νισεστέ, αλευρώνοντας συχνά να μην κολλάει η βέργα.
Τα φύλλα ανοίγουν πιο εύκολα με νισεστέ και δεν έχουμε το φόβο μη κάνουν τρύπες όπως θα συνέβαινε με το αλεύρι.
Άλλο ένα μυστικό είναι να ανοίξουμε κάθε μπαλίτσα σε μικρά πιτάκια και να τα στηβάξουμε 3 μαζί το ένα πάνω στο άλλο αλείφοντας τα με λιωμένη μαργαρίνη , αφήνοντας τα για 10` στο ψυγείο να σφίξει λίγο το βούτυρο και τα ανοίγουμε σε φύλλο και τα τρία μαζί. Οπότε στο ψήσιμο τα φύλλα θα ξεχωρίσουν.