Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Παγωμένη κόλαση (απλή)


Υλικά:
4 φακελάκια κρέμα γιώτης βανίλια στιγμής
2 φακελάκια κρέμα γιώτης σοκολάτας στιγμής
6 κούπες γάλα φρέσκο
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα πτι μπέρ
τρούφα σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε τις 4 κούπες γάλα, 5 κουταλιές από τη ζάχαρη και τα 4 φακελάκια κρέμα βανίλιας και χτυπάμε με το συρμάτινο αναδευτήρα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τα 2 φακελάκια κρέμας σοκολάτας, με τον ίδιο τρόπο χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε μια στρώση από τα μπισκότα, μια στρώση κρέμα βανίλια, μια στρώση μπισκότα, μια στρώση κρέμα σοκολάτας, στο τέλος κανονίζουμε να είναι η τελευταία στρώση με κρέμα βανίλια.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και μόλις κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτας.

Ένα νόστιμο γλυκάκι για όλες τις ώρες.

Μεξικάνικο κοτόπουλο


Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
  • 2 κούπες φρυγανιά τριμ.
  • αλατι
  • πιπερι
  • λιγη παπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιώμενες)
  • 2 κουτ. σουπ τυρί γκούντα ή παρμεζάνα τριμμένο
Εκτέλεση:

Πλένουμε το κοτόπουλο (αφου το έχουμε κόψει σε μερίδες πρώτα). Το σκουπίζουμε να μην είναι υγρό.Σε ενα μπολ με καπάκι, βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου, κλείνουμε με το καπάκι το μπολ και το κουνάμε να παει το μείγμα σε όλο το κοτόπουλο.
Σε ένα ταψί βάζουμε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.Το βάζουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς να ψηθεί μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα κομμάτια.

Είναι πολύ νόστιμο και πικάντικο (αν θέλουμε). Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές.