Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι



Τα αγαπημένα κουλουράκια όλης της οικογένειας, δεν αφήνουμε ψίχουλο να πέσει κάτω!

Υλικά:

250 γρ. πετιμέζι
250 ελαιόλαδο
150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
½ φλ. Ζάχαρη
2 ½ κ.γλ μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ σόδα
½ κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
1 κ.γλ κανέλα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες:

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
Κατόπιν προσθέτουμε το πετιμέζι,το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε προσθέσει τη σόδα,
ρίχνουμε και τα μυρωδικά και προσθέτουμε σιγά το αλεύρι που το έχουμε ενώσει με το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

Καλή επιτυχία!