Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Κουραμπιέδες



Υπέροχοι και αφράτοι κουραμπιέδες!

Υλικά :

250 γρ। Βούτυρο γάλακτος (εγώ έβαλα Κέρκυρας)
300 γρ। βούτυρο μαργαρίνη μαλακιά ( βιτάμ)
250 γρ. Αμύγδαλο
½ κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
1 Βανίλια
240 γρ. Ζάχαρη άχνη
50 γρ। λικέρ πορτοκάλι η ότι άλλο σας αρέσει
1.200 γρ. Αλεύρι
΄Άχνη για το πασπάλισμα



Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ και τα δυο βούτυρα με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά। (Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη।)
Αλέθουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα (όχι πολύ τα θέλουμε κάπως χοντροκομμένα।
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά। Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το λικέρ।
Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά।
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς η μισοφέγγαρα ।
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά।
Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στην άχνη।
Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη।
Βγαίνουν περίπου 2,5 κιλά।

Καλές γιορτές σε όλους!!!