Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Γαλλική ομελέτα


Μια πολύ γευστική ομελέτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Με τη δυνατότητα αυτοσχεδιασμού, μπορούμε να αλλάξουμε τα αλλαντικά η και να προσθέσουμε αν θέλουμε. Στη συγκεκριμένη ομελέτα δεν είχε καθόλου σαλάμι αέρος η κάποιο άλλο αλλαντικό, απλά πρόσθεσα σαλάμι αέρος, εσείς μπορείτε να βάλετε μπέικον η ότι άλλο σας αρέσει.

Υλικά:
6 ντοματάκια cherry
1/2 φλιτζ. τσαγ. γάλα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
6 αυγά
2 κουτ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
3 κουτ. σούπ. αλεύρι
1 κούπα gouda τριμμένη η emental
1/2 κούπα regato
8 φέτες σαλάμι αέρος η μπέικον
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ διαλύουμε το αλεύρι με το γάλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα άλλο μέρος χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το γάλα, προσθέτουμε το βασιλικό και τη μισή gounda.
μοιράζουμε τα ντοματάκια σε βουτυρωμένο ταψάκι η σε 6 σαγανάκια και περιχύνουμε το μείγμα της ομελέτας από πάνω. Προσθέτουμε το αλλαντικό που θέλουμε ( σαλάμι αέρος η μπέικον η και τα δύο μαζί). πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε την ομελέτα μας στους 18ο βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

(Εγώ στην ομελέτα πρόσθεσα και πατάτες τηγανιτές).

Καλή μας όρεξη!!!