Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Βραβείο Αγάπης για το Παιδί



Ένα γλυκό βραβείο αγάπης για το παιδί που μου χάρισε η αγαπητή blogoφίλη Ελευθερία και την ευχαριστώ πάρα πολύ! Είναι το δεύτερο κατά σειρά που μου χαρίζουν αυτή τη χρονιά και με κάνουν όλο και πιο ευτυχισμένη!
Αν και ακόμα προς το παρόν το ιστιολόγιο μου δεν έχει κάποια σχέση με το παιδί, αλλά έχω σκοπό να δημιουργήσω ένα κομμάτι αφιερωμένο στις αγαπημένες γεύσεις για το παΐδι.

Κατ`αρχήν να ευχηθώ να είναι καλά τα παιδάκια μας και όλα τα παιδιά του κόσμου κι εμείς οι γονείς με τη σειρά μας για να τα μεγαλώσουμε όπως τους αξίζει!


οι κανόνες απονομής του Βραβείου Αγάπης για το Παιδί είναι οι εξής:

Το ιστολόγιο να έχει θέμα το Παιδί και ότι αφορά Αυτό. Ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου να έχει αναδείξει μια πράξη, ένα γεγονός υποστήριξης των παιδιών. Το ιστολόγιο να προβάλει την Αγάπη ως το μόνο μέσο για την καλυτέρευση του κόσμου που ζούμε.

Να τοποθετήσουν οι αποδέκτες το βραβείο στο blog τους
Να το χαρίσουν επίσης σε άλλες ιστοσελίδες που ασχολούνται με το Παιδί.
Να βάλουν συνδέσμους στα ιστολόγια που θα το χαρίσουν.
Να το ανακοινώσουν στα blogs που το χάρισαν.

Και εγώ με τη σειρά μου θα το χαρίσω:
Στο χαμομιλάκι που έχει μεγάλη σχέση με το παιδί.
Στους φίλους μου που έχουν οι περισσότεροι παιδιά και τους αξίζει
Στη φίλη μου painter στο Κουζινο-therapy
Στα κορίτσια από το Γλυκό,,, από σπίτι
Στη γλυκιά Νίκη Στην κουζίνα της mamas
Στον Πανούλη με τις Γυκο-ιστορίες του που είναι κι αυτός ακόμα παιδί


Σφολιατίνες με κρέμα
















Σήμερα δοκίμασα αυτές τις καταπληκτικές σφολιατίνες που α
πό προχτές τις είδα να ποστ άρουν στην πασαρέλα στα Κουζηνοσκαλίζματα της αγαπημένης μου φίλης Ελένης.
Είναι υπέροχα και σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν!


Υλικά:

  • 1 συσκευασία σφολιάτα (2 φύλλα)
  • Μαρμελάδα βερίκοκο ή κάποια άλλη της αρεσκείας σας

Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής:
  • 500 ml γάλα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50 γραμ. corn flour

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μισό γάλα τη ζάχαρη τις βανίλιες και το corn flour.
  2. Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το υπόλοιπο γάλα να βράσει.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα των υλικών που έχουμε χτυπήσει προηγουμένως και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Μόλις κρυώσει την χτυπάμε για λίγο στο μίξερ να αφρατέψει.
  6. Κόβουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας στα 4 ώστε να έχουμε 4 τετράγωνα κομμάτια.
  7. Γεμίζουμε κάθε κομμάτι με 2-3 κουταλιές απ την κρέμα και παίρνοντας τις 4 γωνίες τις ενώνουμε στο κέντρο σχηματίζοντας ένα τετράγωνο φάκελο.
  8. Αραδιάζουμε τα τετράγωνα σε ταψί και ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσουν.
  9. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο απλώνουμε πάνω τους τη μαρμελάδα μας και αν μας αρέσει μπορούμε να τα πασπαλίσουμε και με λίγη κανέλα.

Τη μόνη αλλαγή που έκανα είναι η μαρμελάδα, χρησιμοποίησα μαρμελάδα κεράσι αντί βερίκοκο.
Εμπνευσμένη από κάτι υπέροχα δανέζικα γλυκά που χρησιμοποιούν ειδική ζύμη σφολιάτας τη λεγόμενη Δανέζικη σφολιάτα.

Μυδοπίλαφο


Υλικά:
  • ½ κιλό φρέσκα μύδια η 1/2 κιλό κατεψυγμένα
  • ½ κιλό ρύζι
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Aλάτι - πιπέρι


  • Εκτέλεση:

    Καθαρίζουμε εξωτερικά τα μύδια με ψιλό σύρμα, ώστε να απομακρυνθεί η άμμος και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.η ξεπλένουμε καλά τα κατεψυγμένα, Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λαδί και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να ροδίσουν.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια, την ντομάτα, το σκόρδο και λίγο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.Έπειτα, προσθέτουμε το ρύζι και το ανάλογο νερό (1 φλιτζάνι ρύζι: 2 φλιτζάνια νερό) και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου.Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.