Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Κοτόπιτα ρολό


Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα
2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο (βρασμένα και μαδημένα)
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες των 400 γρ.
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 κούπα αρακά βρασμένο και στραγγισμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
300 γρ. κασέρι κομμένο σε κυβάκια η τριμμένο
300 γρ. γκούντα κομμένη σε κυβάκια η τριμμένη
1 ζαμπονάκι κονσέρβα κομμένο σε κύβους
15 φέτες μπέικον
1 κύβο ζωμό βοδινού διαλυμένο σε μια κούπα ζεστό νερό
250 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά κοφτή κάρυ
1 αυγό για το άλειμμα των φύλλων

Αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το μαδημένο κοτόπουλο και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με το κοτόπουλο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το μπέικον, το ζαμπόν, τα μανιτάρια καλά στραγγισμένα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το καρότο και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε το ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα ρίχνουμε στο μπολ με το κοτόπουλο, φροντίζουμε να μην ρίξουμε πολύ από το ζουμί.
Ρίχνουμε και τα τυριά και τα ανακατεύουμε και βάζουμε τη γέμιση για 15` στο ψυγείο.

Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε στη μέση της σφολιάτας κατά μήκος το μισό μίγμα. Το τυλίγουμε σε ρολό. Κλείνουμε βρέχοντας τις άκρες με λίγο νερό και πιέζοντας καλά. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα άλλο φύλλο της σφολιάτας.

Τοποθετούμε τα δύο ρολά σε ένα ταψί, αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα ρολά.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι από πάνω.



Μερέντα


Μια πολύ νόστιμη συνταγή μερέντα της φίλης Νίκης που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Να διευκρινίσω ότι η συνταγή είναι αυθεντική της Νίκης και κανενός άλλου, υπάρχει και στο σκέτη γλύκα και στις Συνταγές της παρέας που αναρτήθηκε στις 24.11.07
Θα μου πείτε τώρα γιατί τα λέω όλα αυτά για μια μερέντα, αυτή η μερέντα δεν είναι όποια κι όποια είναι μια πολύ νόστιμη μερέντα με ιστορία, που κάποιοι δεν σεβάστηκαν καθόλου το δημιουργό της συνταγής και εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις.

Τα υλικά είναι:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 150γρ βιτάμ
  • 2 κουτ σούπας άχνη (κοσκινισμένη)
  • 4 κουτ σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
  • 1 κούπα τριμμένο φουντούκι
Οι οδηγίες:
  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτηρο σε μπεν μαρί.
  2. Ανακατέβουμε το ζαχαρούχο με την άχνη και το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα...
  3. Τέλος βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε μπωλ.
  4. Μόλις κρυώσει το βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμο.