Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Στριφογυριστά με τυρί και μπέικον ( με δυο τρόπους)





Είναι πολύ νόστιμα και πολύ εύκολα για να τα φτιάξουμε!
Τα έφτιαξα σήμερα μέσα σε μια ώρα ήταν έτοιμα και ψημένα για να τα πάρω μαζί μου για την κοπή της πίτας με τις συνταγές της παρέας!

Υλικά:

1 κιλό φύλλο σφολιάτας
2 φλιτζ. γραβιέρα τριμ.
2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμ.
1 φλιτζ. μπέικον ψιλοκομ.
1 ασπράδι αυγού
1/2 φλιτζ. σουσάμι
λίγο αλεύρι

2oς τρόπος:

1 πακέτο φύλο σφολιάτα 
20 φέτες γραβιέρα για τοστ
25 φέτες μπέικον
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νεράκι για το άλειμμα
λίγο σουσάμι 

Εκτέλεση πρώτου τρόπου:
Βαζουμε τα τυριά και το μπέικον σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. 
Στρώνετε ένα φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια και το ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη. 
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το υλικό των τυριών. 
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και το κόβουμε σε φέτες.
Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόχαρτο, τοποθετούμε τις φέτες και συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο. 
Τις αλείφουμε με το ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε μέ το σουσάμι.
Ψήνουμε τα στριφογυριστά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

2ος τρόπος:

Ανοίγουμε το πρώτο φύλο σφολιάτας και στρώνουμε σε όλο κατά μήκος της σφολιάτας φέτες από το τυρί.
Έπειτα στρώνουμε από πάνω τις μισές φέτες από το μπέικον και το κάνουμε ρολό κλίνοντας στο τέλος την άκρη και το κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
Τα τοποθετούμε στο ταψί σε λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι  και τα ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο.
Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και για το δεύτερο φύλο.

Tp: Μπορούμε να ενώσουμε και τα δύο φύλλα μαζί για να φτιάξουμε πιο μεγάλα κι έτσι θα κάνουμε ένα πιο παχύ ρολό.