Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Κολοκυθάκια γεμιστά του Μάνου


θα έχετε δει και ακούσει για τα περίφημα γεμιστά κολοκυθάκια του Μάνου από το σίριαλ ( Τα μυστικά της Εδέμ ). Λιπών με πολύ υπομονή και παρατηρητικότητα βλέποντας το έργο 5,, φορές κατάλαβα τη συνταγή που τόσο πολύ ενθουσίασε όλη την παρέα, ακόμα και την Εύα από τη νοστιμιά της κι ας μην θέλουν να το δείξουν η να το παραδεχτούν!
Κι έτσι αποφάσισα να την φτιάξω και να την μοιραστώ μαζί σας.

Υλικά:
10 κολοκυθάκια για γέμισμα
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
Το χυμό από δυο λεμόνια
2 κουτ. σούπ κορν φλάουρ η αλεύρι
2 αυγά

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις δυο άκρες από τα κολοκύθια να αφαιρεθεί το κοτσάνι και λίγο από το πίσω μέρος. Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για μισή ώρα.
Αδειάζουμε τα κολοκυθάκια και κρατάμε την ψίχα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι και το κρεμμύδι, την ψίχα από τα κολοκυθάκια (αφού προηγουμένως την έχουμε στύψει να φύγουν τα περιττά υγρά) με τον μαϊντανό περασμένα ελαφρός από το μούλτι και το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια ένα ένα και τα βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ένα κολλητά στο άλλο για να μην κουνιούνται μετάξι τους κατά το βράσιμο.
Για πιο μεγάλη σιγουριά βάζουμε ένα κάπως βαρύ πιάτο ανάποδα πάνω στα κολοκυθάκια για να μην κουνιούνται ενώ βράζουν.
Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπάμε τα αυγά σε μία λεκανίτσα και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό των λεμονιών και ανακατεύοντας ρίχνουμε και το κορν φλάουρ, μόλις δέσουν όλα μαζί, ρίχνουμε σιγά σιγά και το ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο πάνω στα κολοκυθάκια και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο σε όλα τα κολοκυθάκια.

Καλή μας όρεξη!