Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Λαχανόριζο της Λίζας



Θα μου πείτε τώρα γιατί το ονόμασα λαχανόριζο της Λίζας?
Χτες  μπήκα στην κουζίνα να φτιάξω λαχανόριζο για την οικογένεια μου, αλλά ξαφνικά μου καρφώθηκε στο μυαλό να μην το κάνω με τη συνηθισμένη συνταγή οπότε έβαλα το μυαλό μου να δουλέψει πάνω σε αυτό που αγαπώ τη ( μαγειρική ) γιατί μόνο σε αυτό το διαθέτω πολύ καλά κατα τα άλλα το έχω κάψει που λένε και τα παιδιά χαχαχα χιούμορ κάνω!!!
Κι έτσι σκέφτηκα εκτός από λάχανο και ρύζι που είναι τα βασικά υλικά να το εμπλουτίσω λιγάκι και σε υλικά και σε γεύση.....
Γι` αυτό δείτε τη συνταγή όπως το έφτιαξα!


Υλικά
1 μέτριο λάχανο
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη
2 φρέσκα μανιτάρια μεγάλα η 4 μικρά
1 καρότο
2 ντομάτες ψιλοκκόμένες η 1 κουτί κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι
μισό ματσάκι άνηθο
1/4 ματσάκι μαϊντανό
2 φλιτζ. ρύζι γλασέ
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας (πελτέ)
1 φλιζτάνι ζωμό κοτόπουλο η βοδινό
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Οδηγίες

Καθαρίζουμε το λάχανο βγάζοντας και πετώντας τα πρώτα  φύλλα. Το κόβουμε στη μέση και έπειτα σε φέτες περίπου 2 εκ. το πλένουμε και το κόβουμε όσο χοντρό η λεπτό το θέλουμε.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη το καρότο.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά να σωταριστούν και να μαραθούν.
Ρίχνουμε το ζωμό.
Συμπληρώνουμε με νερό να σκεπάζει τα λαχανικά μας και λίγο παραπάνω και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 20`.  Προσθέτουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και ρύζι και το αφήνουμε για άλλα 20` περίπου μέχρι να βράσει και το ρύζι ( όχι να χυλώσει).

Βγαίνουν 6 πιάτα περίπου.

Καλή όρεξη!!!



Καλημέρα καλό μήνα


Αν και λίγο καθυστερημένα, Καλημέρα καλό μήνα σε όλους και να έχουμε μία υπέροχη Κυριακή!
Το ξέρω ότι πολλοί  φίλοι με χάσανε από την bllogo γειτονιά, αλλά να `μαι  και πάλι εδώ...
Πολλά προβλήματα με κράτησαν μακριά από τις αγαπημένες μου ασχολίες, ( όχι ότι τώρα τα έχω λύσει όλα, τα προβλήματα δεν λύνονται τόσο εύκολα από κανέναν). ..
Ελπίζω και εύχομαι από δω και πέρα να είμαι πιο συχνά κοντά σας και να μοιραζόμαστε μαζί υπέροχες γλυκιές και αλμυρές γεύσεις!!!
Θα σας πω ένα από τα προβλήματα μου που είναι το πιο πρόσφατο και το πιο γλυκό αλλά συνάμα και στενάχωρο για μένα, αλλά όχι για τους υπόλοιπους και την Πατρίδα!
Στις 21 /1/13 παρουσιάστηκε στον Ελληνικό στρατό το καμάρι μου ο γιόκας μου!
Είναι τώρα  2 βδομάδες και μου φαίνεται ότι πέρασαν κιόλας 2 αιώνες και μου λείπει, μου λείπει η βαβούρα του μες στο σπίτι και γενικά η παρουσία του, φυσικά μέσα σε αυτές τις 2 βδομάδες ππήγα την περασμένη Κυριακή και τον είδα στο στρατόπεδο στο Μεγ. πεύκο, σήμερα  έχει ημερήσια  έξοδο και θα πάω να τον δω στη Σαλαμίνα γιατί δεν προλαβαίνει να έρθει σπίτι, και στις 15/2/13 έχουμε την ορκοδοσία και δεν υπάρχει περίπτωση να λείψω για κανέναν λόγο!!!
Σκέφτομαι από τώρα πώς θα είμαι όταν θα πάει φαντάρος και ο μικρός μου που αυτός ειδικά είναι το αυτοκολητάκι μου, Αλλά μην φανταστείτε, δυο χρονάκια μείνανε και για εκείνον και περνάνε τόσο γρήγορα τα άτιμα!!!

Το φανταράκι μου!!!


Αρκετά σας κούρασα σας φιλώ γλυκά γλυκά!!!