Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Κιμαδοπιτάκια με μανιτάρια

Ψάχνοντας με το μυαλό μου να δω τι μπορώ να κάνω με κιμά και μανιτάρια μου βγήκαν αυτά τα υπέροχα πιτάκια, ξέρω ότι υπάρχουν πολλές συνταγές με κιμά και μανιτάρια, αλλά σήμερα ήθελα να δημιουργήσω κάτι χωρίς να δω κάποια συνταγή και βουαλά το αποτέλεσμα.

Τα υλικά που χρειάστηκα είναι:
1/2 κιμά μοσχαρίσιο
1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα ( κομμένα σε φέτες)
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Μισό πράσο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
λίγο ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα μανιτάρια σε φέτες. Ρίχνουμε και τον κιμά και τον σοτάρουμε . Μόλις σοταριστούν όλα πολύ καλά ρίχνουμε τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε την πάστα ντομάτας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Απλώνουμε το φύλλο στον πάγκο μας και το κόβουμε σε κάθετες λωρίδες 10 εκ. βγάζει περίπου τις 4 λωρίδες. Από την κάθε λωρίδα παίρνουμε 3 φύλλα και βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση του κιμά στη μία άκρη της λωρίδας, παίρνουμε τη μια γωνία του φύλου και τη διπλώνουμε τριγωνικά με τη γέμιση μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας. Το ίδιο κάνουμε και με το υπόλοιπο φύλλο και έτσι σχηματίζουμε τρίγωνα πιτάκια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο όσο να φτάνει μέχρι τη μέση στο κάθε κιμαδοπιτάκι και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα γλυκόξανθο χρώμα.

Μυστικό:
Αν η γέμιση του κιμά έχει βγει πολύ ζουμερή μπορούμε να προσθέσουμε νιφάδες πατάτας από αυτούς του εμπορείου για πουρέ για να περιορίσουμε τα πολλά ζουμιά.