Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Κρέμα βουτύρου με λεμόνι


Υλικά:

1/10 του λίτρου χυμός λεμονιού περασμένος από σουρωτήρι

3 κρόκοι αυγών

200 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο


Εκτέλεση:

Χτυπάμε με σύρμα τ` αυγά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού λίγο λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα.

Προσθέτουμε το βούτυρο μαλακωμένο, λίγο λίγο και εξακολουθούμε το δούλεμα μέχρι να πετύχουμε μια απαλή και λεία κρέμα.

Την τοποθετούμε σε δροσερό μέρος μέχρι την στιγμή που θα τη χρησιμοποιήσουμε.

Και αυτή η κρέμα χρησιμοποιείτε για γέμισμα γλυκών. Μπορούμε αντί λεμόνι να χρησιμοποιήσουμε χυμό πορτοκαλιού.