Υλικά:
1 1/2 κούπα καρύδια αλεσμένα
1 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ
2 κουταλιές σούπας κακάο
6 αυγά
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι:
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε στο μίγμα σταδιακά τα καρύδια αλεσμένα, τη φρυγανιά, το κακάο, τη κανέλα και το μπέικιν ανακατεύοντας απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε το μείγμα καρυδόπιτας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό να βράσει για 5` και το αφήνουμε να κρυώσει. Σιροπιάζουμε το γλυκό μόλις βγεί από τον φούρνο.
2 σχόλια:
Καλησπέρα!Είδα ότι έχεις ξεκινήσει πρόσφατα blog και το ίδιο κι εγώ με τη φίλη μου! Οπότε είμαστε καινούριες!Θα δοκιμάσω σίγουρα τη συνταγή σου για την καρυδόπιτα!Μ αρέσει που δεν έχει αλεύρι και δεν έχω ξαναφτιάξει χωρίς αλεύρι.
Αθηνά.
Καλώς ήρθες Αθηνά στην bloogο γειτονίτσα μας! Εύχομαι να φτιάξεις το πιο φανταστικό bloog που έχεις ονειρευτεί!
ΝΑ τη φτιάξεις την καρυδόπιτα είναι φανταστική, θα με θυμηθείς!
Φιλκάκια!!!
Δημοσίευση σχολίου