200 γρ. φρουί γλασέ ψιλοκομμένα
6 κουταλιές σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
150 γρ. βούτυρο
120 γρ. γαλέτα τριμμένη
100 γρ. ζάχαρη ξανθή
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
250 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροκομμένα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής: Λιώνουμε το βούτυρο, κρατάμε 3 κουταλιές και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με τα αμύγδαλα και τη γαλέτα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ξερά φρούτα χοντροκομμένα με τη μαρμελάδα. Ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτας σε 3 φύλλα. Χωρίζουμε τη γέμιση σε τρία μέρει. Παίρνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας και απλώνουμεε το ένα μέρος από το μείγμα πάνω στα 2/3 του φύλλου αφήνοντας το υπόλοιπο 1/3 ακάλυπτο. |
Τοποθετούμε το 1/3 από τα ξηρά φρούτα και το 1/3 φρουί γλασέ πάνω στο μείγμα της γαλέτας. Πασπαλίζουμε με τη μισή ξανθή ζάχαρη και λίγη από την κανέλα. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και αλείφουμεε με το υπόλοιπο βούτυρο. |
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία φτιάχνοντας και τα άλλα δυο στρούντελ με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και το φύλλο της σφολιάτας. |
Τοποθετούμε τα τρία στρούντελ σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 200°C 40’. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη. Τα σερβίρουμε κομμένα σε φέτες πάχους 3 εκ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμο φύλλο σφολιάτας. |
2 σχόλια:
σε αυτο το πολυ ωραιο γλυκο μια κουπα αρωματικος καφες ειναι απολαυση!!!
Μόνο μια κούπα? και 2 και 3 και φυσικά και της ανάλογες δόσεις γλυκό ε!
Δημοσίευση σχολίου