Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Παγωτά

Φέτος το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά με πολύ άγριες διαθέσεις για πολύ ζέστη! Οπότε ένα δροσερό σπιτικό παγωτάκι θα μας δροσίσει και θα μας αλλάξει τη διάθεση.
Εδώ σας έχω μερικές επιλογές για παγωτό!

Παγωτό βανίλια

Υλικά:
1 κουτί γάλα εβαπορέ
200 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
1/2 κλωναράκι βανίλιας ( σχισμένο στη μέση) η μια κάψουλα σε σκόνη

Οδηγίες:
Ανακατεύουμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την βανίλια. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξη ελαφρός να φτάσει περίπου η θερμοκρασία στους 85 βαθμούς.
Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στην κατάψυξη σκεπασμένο με το καπάκι του μπολ, αν δεν έχει καπάκι τότε το σκεπάζουμε με μεμβράνη και κάθε μισή ώρα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε με το μίξερ και ξανά στην κατάψυξη, για 5 τουλάχιστον φορές και το παγωτάκι μας είναι έτοιμο να μας δροσίσει.

Παγωτό πορτοκάλι

Υλικά:
Πολτός από ένα πορτοκάλι
200 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κρέμα γάλακτος ( σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι)
100 γρ. νερό

Οδηγίες:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε τον πολτό από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα να παγώσει ( όχι εντελώς). Το βγάζουμε από την κατάψυξή και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το μίξερ, το βάζουμε κατάψυξή και κάθε μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε για 5-6 φορές.

Παγωτό φράουλα
Το παγωτό φράουλα γίνεται ακριβός όπως το παγωτό πορτοκάλι
Αν Αλλάξουμε αντί πορτοκάλι βάζουμε πολτό από 300 γρ. φράουλες και 180 γραμ. νερό αντί 100 που βάζουμε στο πορτοκάλι.
Οι οδηγίες είναι ίδιες με το παγωτό πορτοκάλι.


4 σχόλια:

Athina(Sugar Buzz) είπε...

To παγωτό πορτοκάλι θέλω!!Καλέ, είναι πολύ εύκολη η συνταγή!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Παγωτό???
Θέλω, θέλω......

cook είπε...

ΚΙ εγω πορτοκαλι θελω!!

Unknown είπε...

Καλημέρα!
Το παγωτό πορτοκάλι το είχα δει μόνο σε γρανίτα και όχι σε παγωτό και αυτοσχεδίασα μόνη μου , πολύ εύκολα και πολύ απλά να κάνω την παραλλαγή μου, αφού μπορούμε να φτιάξουμε με φράουλα γιατί όχι και με πορτοκάλι!