Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Δροσερό γλυκό ψυγείου!Δροσερό γλυκό ψυγείου!


Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα πιτ μερ
5 φακελάκια κρέμα Γιώτης ( αυτή που την βράζουμε)
2 κουτιά γάλα εβαπορέ η 2 λίτρα χάρτινο πλήρες
5 ποτήρια νερό ( αν χρησιμοποιήσουμε εβαπορέ)
2 κούπες ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ σε ότι γεύση σας αρέσει ( εγώ έβαλα κεράσι)
2 ποτήρια νερό για το ζελέ
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη ( προαιρετικά)

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το εβαπορέ η το φρέσκο μόνο του χωρίς επιπλέον νερό, το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Σε ένα σέικερ διαλύουμε σε λίγο νερό τα φακελάκια της κρέμας . Αφού το γάλα έχει ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγά σιγά ανακατέυοντας με αυγογδάρτη, ρίχνουμε το μείγμα με την κρέμα, ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να πήξει, βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
Σε ένα ταψί που να χωράει στο ψυγείο μας στρώνουμε μια στρώση μπισκότα, ρίχνουμε τη μισή κρέμα, στρώνουμε καλά να μην φαίνονται τα μπισκότα , ξανά στρώνουμε μπισκότα και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω, στρώνουμε την κρέμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 2 ποτήρια νερό να ζεσταθούν αρκετά, το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη αν θέλουμε να γίνει ο ζελές πιο γλυκός και το φακελάκι με το μείγμα του ζελέ και ανακατεύουμε. Μόλις χλιαρίνει το ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω στο ταψί με την κρέμα, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο να πήξει και μετά σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: