Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Μυρμηγκάτο ( σε δυο αποχρώσεις )


Καλημέρα!!!
Από καιρό έψαχνα να βρω αυτή την υπέροχη συνταγή, την είχα δοκιμάσει το 2008 σε κάποια εγγένεια  και είχαμε όλοι ξετρελαθεί..
Μετά από τόσο καιρό τη βρήκα από μια φίλη, τη ζήτησα και μου την έδωσε με όλη της την καρδιά και την ευχαριστώ πάρα πολύ!
Φυσικά έκανα κι εγώ μια μικρή παραλαγή όπως θα δείτε γιατί ο μικρός μου ο Πάνος δεν μπορεί να φάει την σοκολάτα για λίγο καιρό κι έτσι έκανα την παραλαγή μου με το λευκό μυρμηγκάτο για να το απολαύσει κι εκείνος.
Η συνταγή Από την φίλη: ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ

Για το σοκολατένιο μυρμηγκάτο:


Ζύμη:
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 125 γρ μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα τρούφα
Σιρόπι:
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Επικάλυψη:
  • 7 κουταλιές ζάχαρη
  • 125 γρ μαργαρίνη
  • 4 κουταλιές κακάο
  • 2 κουταλιές νισεστέ
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2 ποτήρι γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μετά ρίχνουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπάμε ελαφρά.
  • Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς και μόλις κρυώσει το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.
  • Βάζουμε σε ενα κατσαρόλι τη μαργαρίνη για την επικάλυψη να ζεσταθεί και σε ενα μπώλ ανακατεύουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης και τα ρίχνουμε κι αυτά στο κατσαρόλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
  • Ότι μας έμεινε από το φακελάκι της τρούφας το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.



  • Για το λευκό μυρμηγκάτο:


    Ζύμη:
    • 6 αυγά
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 1 1/2 κούπα αλεύρι
    • 1 φακελάκι μπέικιν
    • 2 βανίλιες
    • 125 γρ μαργαρίνη
    • 1/2 κούπα τρούφα λευκή
    Σιρόπι:
    • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
    • 3 φλιτζάνια νερό
    • ξύσμα πορτοκαλιού
    Επικάλυψη:
    • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για τσηζκεικ ( ΓΙΩΤΗΣ)
    • 500 γρ γάλα φρέσκο
    • 3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπάμε ελαφρά.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ η ταψάκι στρογγυλό
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και μόλις κρυώσει το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, τη ζάχαρη και το μείγμα από το φακελάκι της κρέμας ζαχαροπλαστικής και το χτυπάμε με σύρμα ( αυγογδάρτη) μέχρι να γίνει μια λία κρέμα και το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό, το στρώνουμε με τη σπάτουλα.
  • Ότι μας έμεινε από το φακελάκι της τρούφας το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.


  •  Καλή επιτυχία!!!!


    Δεν υπάρχουν σχόλια: