Υλικά:
- · 1 κρόκος αυγού
- · 65 γρ. ζάχαρη
- · 30 γρ. αλεύρι
- · 1/10 του λίτρου δυνατό καφέ φίλτρου
- · 2 /10 του λίτρου γάλα
- · 150 γρ. βούτυρο
- · 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
- · 1 κουταλάκι μπράντι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τον κρόκο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και αραιώνουμε με τον καφέ ζεστό.
Ρίχνουμε μέσα το γάλα και βάζουμε την κρέμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Την βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ανακατεύοντας τη συνεχώς.
Χτυπάμε χωριστά το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. Ενώνουμε προσεκτικά τα δυο μίγματα και αρωματίζουμε με το μπράντι.
Είναι μια παραλλαγή της κρέμας βουτύρου και τη χρησιμοποιούμε σε γλυκά μόκα.
2 σχόλια:
αν και την κρεμα σου δεν θα τι δοκιμασω, λογο ομοιοπαθητικης αποφευγω τον καφε!!!!!!
περνα να παρεις το δωρακι σου
http://img39.imageshack.us/img39/5400/hamomilaki1.png
Σε ευχαριστώ πολύ Ελευθερία μου! Αν και πριν να δω το σχόλιο, είδη το έχω πάρει, χείλια ευχαριστώ φιλενάδα φιλάκια!!
Δημοσίευση σχολίου