Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Μυδοπίλαφο


Υλικά:
  • ½ κιλό φρέσκα μύδια η 1/2 κιλό κατεψυγμένα
  • ½ κιλό ρύζι
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Aλάτι - πιπέρι


  • Εκτέλεση:

    Καθαρίζουμε εξωτερικά τα μύδια με ψιλό σύρμα, ώστε να απομακρυνθεί η άμμος και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.η ξεπλένουμε καλά τα κατεψυγμένα, Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λαδί και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να ροδίσουν.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια, την ντομάτα, το σκόρδο και λίγο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.Έπειτα, προσθέτουμε το ρύζι και το ανάλογο νερό (1 φλιτζάνι ρύζι: 2 φλιτζάνια νερό) και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου.Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: