Σήμερα δοκίμασα αυτές τις καταπληκτικές σφολιατίνες που α
πό προχτές τις είδα να ποστ άρουν στην πασαρέλα στα Κουζηνοσκαλίζματα της αγαπημένης μου φίλης Ελένης.
Είναι υπέροχα και σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν!
Υλικά:
- 1 συσκευασία σφολιάτα (2 φύλλα)
- Μαρμελάδα βερίκοκο ή κάποια άλλη της αρεσκείας σας
Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής:
- 500 ml γάλα
- 100 γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 50 γραμ. corn flour
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μισό γάλα τη ζάχαρη τις βανίλιες και το corn flour.
- Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το υπόλοιπο γάλα να βράσει.
- Προσθέτουμε το μείγμα των υλικών που έχουμε χτυπήσει προηγουμένως και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει την χτυπάμε για λίγο στο μίξερ να αφρατέψει.
- Κόβουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας στα 4 ώστε να έχουμε 4 τετράγωνα κομμάτια.
- Γεμίζουμε κάθε κομμάτι με 2-3 κουταλιές απ την κρέμα και παίρνοντας τις 4 γωνίες τις ενώνουμε στο κέντρο σχηματίζοντας ένα τετράγωνο φάκελο.
- Αραδιάζουμε τα τετράγωνα σε ταψί και ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσουν.
- Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο απλώνουμε πάνω τους τη μαρμελάδα μας και αν μας αρέσει μπορούμε να τα πασπαλίσουμε και με λίγη κανέλα.
Τη μόνη αλλαγή που έκανα είναι η μαρμελάδα, χρησιμοποίησα μαρμελάδα κεράσι αντί βερίκοκο.
Εμπνευσμένη από κάτι υπέροχα δανέζικα γλυκά που χρησιμοποιούν ειδική ζύμη σφολιάτας τη λεγόμενη Δανέζικη σφολιάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου