Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Σφολιατίνες με κρέμα
















Σήμερα δοκίμασα αυτές τις καταπληκτικές σφολιατίνες που α
πό προχτές τις είδα να ποστ άρουν στην πασαρέλα στα Κουζηνοσκαλίζματα της αγαπημένης μου φίλης Ελένης.
Είναι υπέροχα και σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν!


Υλικά:

  • 1 συσκευασία σφολιάτα (2 φύλλα)
  • Μαρμελάδα βερίκοκο ή κάποια άλλη της αρεσκείας σας

Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής:
  • 500 ml γάλα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50 γραμ. corn flour

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μισό γάλα τη ζάχαρη τις βανίλιες και το corn flour.
  2. Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το υπόλοιπο γάλα να βράσει.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα των υλικών που έχουμε χτυπήσει προηγουμένως και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Μόλις κρυώσει την χτυπάμε για λίγο στο μίξερ να αφρατέψει.
  6. Κόβουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας στα 4 ώστε να έχουμε 4 τετράγωνα κομμάτια.
  7. Γεμίζουμε κάθε κομμάτι με 2-3 κουταλιές απ την κρέμα και παίρνοντας τις 4 γωνίες τις ενώνουμε στο κέντρο σχηματίζοντας ένα τετράγωνο φάκελο.
  8. Αραδιάζουμε τα τετράγωνα σε ταψί και ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσουν.
  9. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο απλώνουμε πάνω τους τη μαρμελάδα μας και αν μας αρέσει μπορούμε να τα πασπαλίσουμε και με λίγη κανέλα.

Τη μόνη αλλαγή που έκανα είναι η μαρμελάδα, χρησιμοποίησα μαρμελάδα κεράσι αντί βερίκοκο.
Εμπνευσμένη από κάτι υπέροχα δανέζικα γλυκά που χρησιμοποιούν ειδική ζύμη σφολιάτας τη λεγόμενη Δανέζικη σφολιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: