Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Χοιρινό πανδοχείου

Ένα νοστιμότατο φαγάκι που δεν θα ήθελα να λείπει από τις συνταγές μου.
Το δοκίμασα πριν ένα χρόνο σε μια συνάντησή των (Συνταγών της παρέας) από μια αγαπημένη φίλη τη Σοφία και με ενθουσίασε πάρα πολύ όπως και ολόκληρη την οικογένεια και το καθιερώσαμε να το φτιάχνουμε όσο πιο συχνά γίνεται.
Η συνταγή υπάρχει και στο site Συνταγές της παρέας.

Υλικά:700 γραμμ. φιλέτο χοιρινό
40 γραμμ. βούτυρο
250 γραμμ. ζωμός βοδινού
250 γραμμ. μανιτάρια
175 γραμμ. κόκκινες πιπεριές (εγώ έβαλα και μια πράσινη)
3 κρόκοι αυγού
150 γραμμ. γιαούρτι πρόβειο
1 κουτ. γλυκού δυνατή μουστάρδα
4 κουτ. σούπας κονιάκ
αλατοπίπερο
Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές, το αλατοπιπερώνουμε και το σωτάρουμε στο λάδι - βούτυρο να ροδίσει καλά.
Το βγάζουμε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και το διατηρούμε ζεστό. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και όταν σωταριστούν τις βγάζουμε επίσης με την τρυπητή κουτάλα να στραγγίξει το λάδι.
Ξαναρίχνουμε το κρέας και τα μανιτάρια, αφαιρώντας όμως αρκετό από το λάδι που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τον ζωμό. Λίγο πριν βράσει το κρέας, προσθέτουμε και τις πιπεριές για να μη λιώσουν.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους, το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, παίρνουμε ζουμάκι από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μπωλ με το αβγό, ανακατεύοντας συνεχώς, όπως κάνουμε με το αυγολέμονο.
Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα και έιναι έτοιμο!

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: