Υλικά
Μουσκεύουμε το ψωμί σε λίγο νερό και το στύβουμε μέσα στις παλάμες μας, να φύγει η περίσσεια του νερού. Πατάμε τον ταραμά σε γουδί, να γίνει λεία πάστα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μερικές σταγόνες λάδι και συνεχίζοντας να δουλεύουμε το μίγμα, ρίχνουμε λίγο ψωμί εναλλάξ με λίγο λάδι. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα, ώσπου να τελειώσει το ψωμί, και συνεχίζουμε ρίχνοντας το λάδι, πάντα λίγο-λίγο. Αφού τελειώσει το λάδι, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού λίγο-λίγο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα, ώσπου να γίνει λείο και απαλό. Δεν ρίχνουμε όλο το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε τόσο, όσο ταιριάζει στη γεύση μας. Η όλη εργασία, πρέπει να γίνει γρήγορα και το μίγμα να χτυπηθεί τόσο, ώστε να γίνει μία λεία πηχτή πάστα. Βάζουμε την ταραμοσαλάτα σε πιατελίτσα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια ή γαρνίρουμε με μαύρες ελιές και φετούλες καρότου τουρσί.
Εναλλακτικά, αντικαταστούμε το ψωμί με 4 μέτριες πατάτες βρασμένες. Αν η ταραμοσαλάτα είναι πολύ σφικτή, ρίχνουμε στο τέλος, καθώς χτυπιέται, λίγο ανθρακούχο νερό (σόδα) και συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά δευτερόλεπτα. ΄Ετσι η ταραμοσαλάτα γίνεται αφράτη και απαλή στη γεύση.
3 σχόλια:
Τι όμορφα στολισμένος που είναι, να λυπάται να ορμήσει κανείς!!!!!
Ακόμα και μετά τις ποσότητες που φάγαμε αυτές τις μέρες, η δική σου με βάζει σε πειρασμό!
Πράγματι είναι σκέτος πειρασμός!
Αφού και όσοι δεν άγγιζαν καθόλου την ταραμοσαλάτα, αυτή τη φορά την τίμησαν δέοντος!
Δημοσίευση σχολίου