Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

Κουλουράκια πασχαλινά


Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κουταλάκι βανίλια

  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

  • 1 κούπα βούτυρο

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 2 κροκάδια

  • 1/2 κούπα γάλα

  • 30 γρ. αμμωνία

  • Εκτέλεση:

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε ένα-ένα τ' αυγά και τα κροκάδια. Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι σε δόσεις. Ζυμώνουμε με το γάντζο για ζύμωμα ή με το χέρι, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε κορδόνια στο πάχος του μικρού δακτύλου και τα τυλίγουμε σε διάφορα σχήματα. Τα αραδιάζουμε τα σε βουτυρωμένο ταψί, σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν. ή με αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφουμε με το κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20'-30'.

    3 σχόλια:

    big mama είπε...

    Γεια στα χέρια σου! Μπαίνουμε στο Πάσχα σιγά σιγά ε;
    Καλή εβδομάδα!

    cibus♥I είπε...

    Κουλουράκια 4ever!
    Καλή εβδομάδα & χρόνια μας πολλά
    2day & everyday!:D

    lizaki είπε...

    Kαλη βδομάδα!!
    Ε,,, ναι να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά.