Υλικά: |
Εκτέλεση: Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε ένα-ένα τ' αυγά και τα κροκάδια. Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι σε δόσεις. Ζυμώνουμε με το γάντζο για ζύμωμα ή με το χέρι, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε κορδόνια στο πάχος του μικρού δακτύλου και τα τυλίγουμε σε διάφορα σχήματα. Τα αραδιάζουμε τα σε βουτυρωμένο ταψί, σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν. ή με αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφουμε με το κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20'-30'. |
Κυριακή 7 Μαρτίου 2010
Κουλουράκια πασχαλινά
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
3 σχόλια:
Γεια στα χέρια σου! Μπαίνουμε στο Πάσχα σιγά σιγά ε;
Καλή εβδομάδα!
Κουλουράκια 4ever!
Καλή εβδομάδα & χρόνια μας πολλά
2day & everyday!:D
Kαλη βδομάδα!!
Ε,,, ναι να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά.
Δημοσίευση σχολίου