Υλικά: για το κέικ για το γαρνίρισμα:
| ||
Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του κέικ για 4', στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, ώσπου να πετύχουμε ένα αφράτο, πηχτό μίγμα. Το αδειάζουμε σε βαθειά, στρογγιλή φόρμα, διαστάσεων 18 εκ., βουτυρωμένη και αλευρωμένη και το ψήνουμε σε φούρνο 175 βαθμών Κελσίου, 1 ώρα περίπου. Το κέικ είναι έτοιμο, όταν βυθίζουμε μια ξύλινη φουρκέτα στο κέντρο και βγαίνει καθαρή. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Κόβουμε με κλωστή σε πάτους κι ενώστε τους, βάζοντας μια στρώση γλάσο στα ενδιάμεσα, σχηματίζοντας έναν πύργο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε γύρο γύρο δίνοντας σχήμα αυγού. Το καλύπτουμε ολόκληρο με το υπόλοιπο γλάσο. Το περιχύνουμε με γλάσο λιωμένης κουβερτούρας και το αφήνουμε να στεγνώσει. Στολίζουμε τριγύρω με ροζέτες κι ένα μπουκέτο λουλούδια, που θα ζωγραφίσουμε με το κορνέ μας, χρησιμοποιώντας γλάσο γαρνιρίσματος, βαμμένο σε διάφορα χρώματα με χρώματα ζαχαροπλαστικής. |
Κυριακή 7 Μαρτίου 2010
Τουρτο-κέικ αυγό
Ένα πολύ όμορφο τουρτο-κέικ σε σχήμα αυγού για να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους που θέλουν ακόμα να είναι παιδιά!
Για το γλάσο σοκολάτας:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε , να ενωθούν με τη σοκολάτα. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα, ώσπου να ενσωματωθεί σ' ένα λείο, γυαλιστερό μίγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Μυστικά:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί ταψί φόρμα σε σχήμα αυγού και να ψήσουμε σε αυτή το κέικ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
4 σχόλια:
ειναι σα ζωγραφια...τελειο !!! καλημερα!
Καλημέρα!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!!
lizaki είναι πολύ όμορφη τούρτα!Ειδικά για τα παιδάκια!Αν και όλοι παιδάκια είμαστε καταβάθος!!
Καλό απόγευμα!
Αθηνά
Ναι συμφωνώ κι εμείς είμαστε ακόμα παιδιά γιατί μέσα μας κρύβουμε πάντα ένα παιδί!
Καλό βράδυ φιλάκια!!!
Δημοσίευση σχολίου